الگوریتم نوین نهان نگاری دو بعدی تصویر با تبدیل 2- dct و مدل ریاضی سیستم بینایی انسان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مهندسی برق و الکترونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEEE07_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 884
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل ذبیحی

موسسه آموزش عالی اسرار مشهد، ایران

چکیده

در این مقاله الگوریتمی نوین برای نهان نگاری و نهفته سازی تصاویر دیجیتال و متن بر مینای مدل ریاضی سیستم بینایی انسان ارائه می شود. ما بدنبال روشی سریع ساده و کارآمد در تولید کلید و رمزنگاری داده های تصویر که در نهفته سازی وکدگشایی اطلاعات طوری عمل کرده که در رمزنگاری دو بعدی تصویر دیجیتال موثر باشد. دراین الگوریتم از یک رویکرد مختلط رمزنگاری با تبدیل 2-dct وتغییر مقادیر سطح خاکستری پیکسلها درعمل نهفته سازی اطلاعات استفاده کرده بطوری که نهفته سازی اطلاعات در حوزه تبدیل وبازیابی اطلاعات درحوزه مکان انجام خواهد شد. الگوریتم پیشنهادی یک طرح نامتقارن بوده زیرا روش بازیابی اطلاعات دقیقا وارون روش نهفته سازی آن نبوده وسبب می شود که طرح فوق ازنظر هزینه محاسباتی نیز بصورت نامتقارن عمل کند. درطرح فوق سرعت بازیابی و نهان گشایی اطلاعات از سرعت نهفته سازی اطلاعات بیشتربوده و همچنین درکاربردهای نهان نگاری دیجیتال تصاویر دارای امنیت وحفاظت بالا بوده ،در برابر پردازش های انجام شده بر آن نیز مقاوم تر خواهد بود. برای افزایش امنیت در طرح ارائه شده عملگر جانشینی در هر دو راستای افقی و عمودی بر بردارهای حاصل شده از تصویر اولیه اعمال می شوند تا تصویر رمز شده ی نهایی ایجاد شود. از طرفی تعداد تکرارها و طول بردارها را می توان برحسب میزان سرعت و امنیت مورد نیاز تغییر داد نتایج شبیه سازی و تحلیلهای آماری نشان می دهد که سطح بالایی از امنیت برای داده های تصویری رمز شده با طرح پیشنهادی فراهم آمده است.

کلیدواژه ها

الگوریتم نهان نگاری،رمز نگاری، نهفته سازی دیجیتال ، امضای دیجیتال، تبدیل 2-dct ، طرح نامتقارن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.