برنامه ریزی فرآیند گسترش دوچرخه سواری در سطح شهر یاسوج

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF03_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله محمدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران

عبدالکریم عزیزی

دکترای برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

چکیده

با توجه به ضرورت توسعه پایدار باید سیستم حمل و نقلی را طراحی کنیم که با ملاکهای توسعه پایدار هماهنگ تر باشد.خصوصا که حفظ محیط زیست و مقوله منابع طبیعی و انرژی که از ارکان مهم توسعه پایدار هستند، بشدت تحت تاثیرسیستم حمل و نقل شهری قرار دارند. اینجاست که ضرورت و اهمیت پرداختن به سیستمهای حمل و نقل موتوری(پیاده ودوچرخه) خصوصا دوچرخه که برای سفرهای تا 5کیلومتر میتواند جایگزین اتومبیل شود و بعلاوه در صورت ترکیب با حملو نقل عمومی تاثیرات مثبت بسیاری را در پی خواهد داشت، روشن می شود. اما برای گسترش دوچرخه سواری در شهرهاباید چه کرد؟ مسلما اولین مساله نیاز به یک فرایند عمومی گسترش دوچرخه سواریست که در این فرایند ابتدا موانع موجودشناسایی و بررسی گردد، سپس راهکارهای عبور از موانع و روشهای گسترش دوچرخه سواری ارائه شود. هدف پژوهش،گسترش دوچرخه در سطح شهر یاسوج، در کنار افزایش آگاهی نزد مردم و مسئولین نسبت به استفاده از دوچرخه و ایجادمسیرهای ویژه برای دوچرخه سواری درنقاط مختلف شهر می باشد، نوع پژوهش از نظر هدف کاربری و از نظر روشتوصیفی-تحلیلی است. دراین تحقیق سعی شده تا پس از بررسی و شناخت ابعاد مختلف برنامه ریزی کالبدی ومحیطی شهریاسوج مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر طراحی و برنامه ریزی استفاده از دوچرخه شناسایی شده و پیشنهاداتی جهت بهبودوضعیت استفاده از دوچرخه و افزایش نقش آن در حمل و نقل شهری ارائه گردد. اگرچه شرایط توپوگرافیکی و محیطیشهریاسوج در کنار سبک زندگی با تسلط وسایط نقلیه ماشینی یکی از موانع عمده استفاده از دوچرخه می باشد لیکن همینتنوع محیطی در کنار اقلیم مطلوب و چشم اندازهای منجصر به بفرد به شرط انجام برنامه ریزی کالبدی مناسب و مهیانمودن شرایط برای شهروندان مهم ترین مشوق و محرک استفاده از دوچرخه نیز می باشد

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، گسترش، دوچرخه، حمل ونقل، شهریاسوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.