مکان یابی نصب سیستم های فتوولتاییک در شبکه برق ایران جهت پیک سایی اوج مصرف بار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC05_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مطهری

گروه مهندسی انرژی های تجدیدپذیر دانشگاه شهید بهشتی

مجید زندی

گروه مهندسی انرژی های تجدیدپذیر دانشگاه شهید بهشتی

آرش یزدان پناه

گروه مهندسی انرژی های تجدیدپذیر دانشگاه شهید بهشتی

رقیه گوگ ساز

گروه مهندسی انرژی های تجدیدپذیر دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

در دنیای پر چالش امروزی، تولید انرژی برق بدون استفاده از سوخت‏های فسیلی و نیز افزایش بهره‏وری روش‏های آن از محور‏های جدی پژوهشی مهندسی تولید و تبدیل انرژی در جهان به شمار می‏رود. میزان تولید انرژی الکتریکی در فصل‏ها و ماه‏های سال و نیز در دوره یک ساله در مناطق و اقلیم های مختلف یکی از مهم ترین محورهای این حوزه تحقیقاتی می‏باشد. در این مقاله میزان انرژی الکتریکی تولیدی یک کیلووات واحد سیستم فتوولتائیک (PV) در اقلیم‏های مختلف ایران بر حسب کیلووات ساعت برای ماه های گرم سال جهت پیک سایی منحنی بار کشور و نیز برای دوره سالانه، با استفاده از نرم‏افزار RETScreen محاسبه شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد بر خلاف انتظار، تفاوت میزان انرژی الکتریکی تولید شده توسط سیستم فتوولتاییک در نقاط مختلف کشور متناسب با میزان انرژی تابشی خورشید در آن مناطق نمی باشد. هم چنین مناطقی که دارای میزان تولید انرژی الکتریکی بیشتر سالانه هستند در همه ماه های سال تولید انرژی الکتریکی بیشتری نسبت به مناطقی که تولید انرژی سالیانه کم تری دارند را نداشته و در اولویت پیک سایی قرار ندارند. نتایج این تحقیق نشان می‏دهد عرض‏های جغرافیایی بالاتر کشور در فصل تابستان دارای تولید بیشتر نسبت به عرض‏های جغرافیایی پایین‏تر بوده و به دلیل عوامل محیطی دیگر دارای اختلاف تولید سالانه جزیی با مناطق پر تابش سالانه جنوب کشور هستند.

کلیدواژه ها

سیستم فتوولتاییک، تولید انرژی سالانه، ماه اوج مصرف، اقلیم‏های مختلف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.