بکارگیری روش جدید STFT برای عیب یابی موتورهای القایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC05_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 904
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین زهرئی

دانشکده مهندسی برق، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

محمدمهدی محمودی

گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساوه ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ایران

مصطفی صدیقی زاده

دانشکده مهندسی برق، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمد سمندی پور

گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساوه ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ایران

چکیده

در این مقاله ضمن بررسی و تشریح اهمیت عیب یابی موتورهای القایی در جوامع صنعتی ، به درصد خطاهای موجود در موتور های القایی و تاثیر آن بر روی نحوه عملکرد موتور پرداخته شده است، همچنین از ملاحظات قابل توجه و هزینه های صرف شده بابت نگهداری موتورهای الکتریکی القایی مورد استفاده در صنایع اطلاعاتی داده شده، سپس روش های پایش وضعیت موتور و چگونگی انجام این روش ها مورد بررسی قرار میگیرد. روش پیشنهادی در این مقاله برای عیب یابی، روش آنالیز فوریه زمان کوتاه(STFT) میباشد. اساس این روش که می توان از آن به جای روشهای پیچیده ای مانند تخمین مقاومت، آنالیزهای آماری و ... استفاده کرد. همچنین از مزیت های اصلی آنالیز تبدیل فوریه زمان کوتاه می توان به استفاده از این روش در تشخیص لحظه به وجود آمدن عیب و حتی محاسبه شدت آن اشاره کرد. این روش بر پایه تبدیل فوریه سریع بوده و برای پوشش و از بین بردن ضعف های این روش بنا نهاده شده است. نهایتا جهت پیاده سازی و عملی سازی این روش، یک سیستم جرثقیل حقیقی مورد محک و آزمایش تحت روش قرار گرفته و به آنالیز نتایج مربوطه پرداخته شده است

کلیدواژه ها

موتورهای الکتریکی، عیب یابی، آنالیز فوریه زمان کوتاه(STFT)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.