تحلیل و بررسی جایگاه خانواده سالم در سبک زندگی اسلامی معاصر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF02_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده صادقیان منوربناب

مدرس گروه معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب شیر

حامد لطف الله پور

دانشجوی رشته مجسمه سازی، دانشگاه دولتی جمهوری اذربایان باکو

لطف الله تقی زاده

مربی، گروه معارف اسلامی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

در مقاله حاضر با روش توصیفی تحلیلی به بررسی جایگاه خانواده سالم در سبک زندگی اسلامی معاصر می پردازیم. در این پژوهش با تعریف سبک زندگی از دیدگاه های مختلف با توجه به تعاریف متفکرین به تعریفی جامع از سبک زندگی می رسیم. اما موضوع (سبک زندگی) در گذشته به عنوان یک بحث نظری مستقل مطرح نبوده، بلکه بخشی از محتوای آن، در ضمن مسائل دیگر مانند آئین و آداب زندگی عنوان شده است. خانواده اسلامی خانواده ای است که اعضای آن با یکدیگر روابطی محبت آمیز داشته باشند.خانواده مهم ترین نهاد اجتماعی است که بیشترین تأثیرگذاری را در شئونات مختلف زندگی بشری دارد. بدین جهت است که خانواده،برای رسیدن به رستگاری ضروری است. » خانواده های متعالی « محبوب ترین ساختار در نزد خداوند است. آشنایی با سبک زندگیجامعه ای که، برخوردار از خانواده های سالم باشد، جامعه ای پویا و پرنشاط خواهد بود. آنقدر ضروری است که حتی اگر به معنویت ورستگاری معنوی اعتقادی هم نداشته باشیم، برای زندگی راحت، زندگی که برخوردار از امنیت روحی و روانی باشد، توجه به سبکزندگی مهم است. استحکام هر چه بیشتر نهاد خانواده، مستلزم اصلاح سبک زندگی است.بر این اساس نوشتار حاضر به بررسی مصادیق خانواده در سبک زندگی اسلامی می پردازد و با بیان اهمیت مسأله و بررسی مفهوملغوی و اصطلاحی خانواده و سبک زندگی، مهم ترین مصادیق را ذکر می کند و در پایان جهت تبیین کامل موضوع به بیان ضرورتبرگشت خانواده ها به الگوی ایرانی اسلامی، نقش خانواده سالم در سبک زندگی ایرانی اسلامی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

خانواده، سبک زندگی، اسلام، رستگاری، معاصر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.