کاهش سختی آب خام و پساب اسمز معکوس با استفاده از روش های شیمیایی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: EICONF02_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1191
نویسندگان
مربی بخش مهندسی عمران، دانشگاه ولیعصر رفسنجان
استادیار بخش مهندسی معدن، مجتمع آموزش عالی زرند، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
سختی موجود در آب باعث مشکلاتی درسیستم های تاسیساتی و صنعتی می شود. برای رفع مشکل استفاده از مواد شیمیایی به عنوان یکی ازروشهای کاربردی جهت کاهش سختی آب در صنایع بزرگ، مورد استفاده واقع شده است. بدین منظور کاهش سختی آب خام آب چاه و پساب اسمز معکوس با استفاده از مواد شیمیایی در واحد گندل سازی گل گهر سیرجان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نمون برداری از آبخا و پساب اسمز معکوس انجام شد و میزان سختی آب ها تعیین گردید. سپس جهت کاهش سختی آب از دو روش آهک سودا و سود سودا استفاده گردید. با توجه به نتایج حاصل از آزمایشات، استفاده از آهک سودا در آب خا در شرایطی ک نسبت ب حالت محاسباتی – 10 % آهک و 20 % سودا بیشتر، میزا سختی آب را از ppm655 ب ppm 3 / 134 کاهش داد و ب عنوا شرایط بهین انتخاب گردید. استفاده سود سودا در آب خام در شرایطی که نسبت به حالت محاسباتی 10 % سود و 20 % سودا بیشتر، میزان سختی آب را از ppm655 به ppm 3 / 34 کاهش داد و ب عنوا شرایط بهینه انتخاب گردید. همچنین نتایج نشان داد، استفاده از روش افزوده سود و سودا در شرا یطی که نسبت به حالت محاسباتی 10 % سود و 20 % سودا بیشتر، می توان سختی پسآب اسمز معکوس را از ppm1519 به ppm 04 / 47 که کاهش داد بگونه ای که تا محدوده آب های سبک یا نرم پائین آورده شود .کلیدواژه ها
کاهش سختی، آب خام، پساب اسمزمعکوس، گل گهر سیرجانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.