دلایل و پیامدهای خشک شدن دریاچه ارومیه و راهکارهای مقابله با آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن های علمی دانشجویی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CULTURAL03_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز رنج پیشه

دانشجوی کارشناسی ارشد همزیستی با بیابان، عضو انجمن علمی دانشجویی بیابان ، دانشگاه تهران

فاطمه جمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی و اصلاح گل و گیاهان زینتی، پردیس کشاورزی کرج، دانشگاه تهران

نادره بیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد همزیستی با بیابان،دانشگاه تهران

نسرین معظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد همزیستی با بیابان، عضو انجمن علمی دانشجویی بیابان ، دانشگاه تهران

چکیده

دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین و مهمترین اکوسیستم های ابی در ایران میباشد 1 در سالهای اخیر تراز سطح اب این دریاچه به میزان چشم گیری کاهش یافته است. عواملی از جمله تغییر اقلیم، افزایش سطح زیر کشت، استفاده بی رویه از آبهای زیرزمینی، احداث سدها، شیو ای نادرست آبیاری، احداث پل شهید کلانتری و ..... از دلایل اصلی کاهش سطحآب دریاچه میباشد که خشک شدن دریاچه با چالشهای متعددی از جمله مشکلات زیستی و اقتصادی شور شدن خاک زمینهای کشاورزی و آلودگی هوا در اثر پراکنش نهشته های نمکی و از کار افتادن صنعت گردشگری، مرگ آرتمیا که به تبع آن جمعیت قابل توجهی از فلامینگو ها و پلیکانهای سفید که تغذیه آنها به ارتمیا وابسته است کاهش پیدا میکند جهت جلوگیری از چنین فاجعه ای راهکارهای زیادی از جمله انتقال اب از ارس جلوگیری از حفر چاه های غیر مجاز تخریب سدها، تغییر الگوی ابیاری و انتخاب بهترین شیوه کشت و افزایش راندمان با انتخاب گیاهان کم مصرف توسط مسولین ارائه شده است بتوان به نحوی حیات را به دریاچه باز گرداند.

کلیدواژه ها

دریاچه ارومیه، چالشها، مشکلات زیستی و اقتصادی, نمک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.