سنجش اثر سه ایزوله اکتینومیست خاکزی با توانایی کنترل قارچ بیمارگرRhizoctonia solani بر رشد گیاه کلزا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن های علمی دانشجویی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CULTURAL03_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرناز ضعیفی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری گیاهی. عضو انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی دانشگاه کرمان. دانشکده کشاورزی. -دانشگاه شهید باهنر کرمان

غلامحسین شهیدی بنجار

استاد گروه گیاهپزشکی. دانشکده کشاورزی. دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمد رضا نگارستانی

هیئت علمی گروه زراعت و صلاح نباتات. دانشکده کشاورزی. دانشگاه شهید باهنرکرمان

چکیده

استفاده بیرویه از آفتکش ها به عنوان تنها روش اثر بخش در کنترل حشرات و بیماریها باعث اعمال خسارتهای غیرقابل جبران بر محیط زیست شده است. یکی از روشهایی که در چند دهه اخیر جایگزین کاربرد سموم شیمیایی شرده است، کنترل بیولوژیک است که میزان خسارات وارده بر محصول را با در نظر داشتن سلامت زیست بوم کاهش میدهد.در بین عوامل کنترل بیولوژیک اکتینومیستها بدلیل تنوع در نحوه اثر بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. پریش از استفاده از روشهای کنترل بیولوژیک در سطوح بالا باید اثر عوامل کنترل بیولوژیک بر شاخص های متفاوتی از جمله اثر آن برر رشد گیاهان سنجیده شود. در این تحقیق سه ایزوله BH ، 10 و Streptomyces violascens از کلکسیون اکتینومیسرت-های دانشگاه شهید باهنر که فعالیت ضد قارچی مناسبی علیه قاری بیمارگر Kohn Rhizoctonia solani برای اداره تحقیقات انتخاب شدند. ابتدا تولید مواد تدخینی موثر در کنترل بیولوژیک و سریانیده یردروژن سنجیده شد کره نتایج حاکی از توانایی تولید مواد تدخینی ضد قارچی در هر سه ایزوله میباشد هر چند هیچ یک از ایزوله ها توانایی تولید سانیدهیدروژن را نداشتند. در مرحله بعد اثر هر یک از سه ایزوله در مقایسه برا تیمارهای حاوی بیمارگر و شاهد در محیط گلخانهای بررسی گردید. اثرات متفاوتی از سه ایزوله بر شاخصهای رشدی مورد بررسی دیده شدند.

کلیدواژه ها

کنترل بیولوژیک، اکتینومیست، کلزا Rhizoctonia solani

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.