تحلیل و بررسی اثرات یکپارچه سازی اراضی در اقتصاد کشاورزی با تاکید بر توسعه کشاورزی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن های علمی دانشجویی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CULTURAL03_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 769
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لطیف محمدزاده

فارغ التحصیل دانشگاه تربیت مدرس، کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی

داود امین فنک

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه زنجان، کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی و عضو انجمن علمی ترویج و آموزش -کشاورزی دانشگاه زنجان

چکیده

پراکندگی و قطعه و قطعه بودن اراضی کشاورزی یکی از موانع جدی توسعهکشاورزی محسوب میشود، بطوریکه کوچکی و پراکندگی اراضی مانعی در استفاده بهینه از آب، زمین، نیروی انسانی، مکانیزاسیون و دیگر عوامل موثر در تولید کشاورزی میباشد. قابل ذکر است که طی سالیان اخیر بسیاری از کشورهای دنیا با معضلی به نام خردشدن و پراکندگیاراضی کشاورزی رو به رو بودهاند. با توجه به اهمیت موضوع، هدف مقاله حاضر که بر مبنای مرور گسترده ادبیات نظری و منابع کتابخانهای تدوین شده است، تحلیل و بررسی اثرات یکپارچه سازی اراضی در اقتصاد کشاورزی با تاکید بر توسعه کشاورزی بود. نتایج تحقیق نشان داد که بررسیهای انجام شده در جهان و ایران نشان میدهد که یکی از موانع توسعهی روستایی و گذار از مرحلهای به مرحلهی دیگر، پراکنش اراضی زراعی است که در تقسیمبندی کلی علل آن شامل عوامل اجتماعی فرهنگی، اقتصادی، فیزیکی و کاربری میباشد. از سوی دیگر توسعه کشاورزی خود نیازمند دو گروه عوامل تولیدی فیزیکی (زمین، بذر و ...) و غیر فیزیکی (مدیریت) میباشد بنابراین به منظور تولید کشاورزی مطلوب و بهینه، وجود عوامل فیزیکی و غیرفیزیکی تولید در کنار یکدیگر لازم و ملزوم هم میباشند.

کلیدواژه ها

پراکندگی و خرد بودن اراضی، یکپارچه سازی اراضی، توسعه کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.