نگرش قرآن کریم در مورد بهره برداری از منابع طبیعی یا تخریب محیط زیست
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن های علمی دانشجویی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: CULTURAL03_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3277
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده منابع طبیعی و عضو انجمن علمی جنگلداری دانشگاه تهران
دانش آموخته کارشناسی دانشگاه پیام نور چادگان
داانش آموخته کارشناسی دانشگاه پیام نور چادگان
استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
بحران محیط زیست و بهرهبرداریهای بیرویه از طبیعت در روزگار ما اقشار مختلفی از دانشمندان جهان را دل نگران کرده است. بسیاری از فرهیختگان معاصر معتقدند که اگر از شتاب فزاینده روند ویرانگری در منابع طبیعی و محیط زیست جلوگیری نشود سلامت کره زمین و ادامه حیات بشر و دیگر موجودات زنده در معرض خطر جدی است. احکام اسلامی درباره محیط زیست فراوان است و متنوع، گروهی از این احکام( چه مستحب و چه واجب) ایجابی هستند و مسلمانان را به انجام اعمالی درباره منابع طبیعی و محیط زیست فرا خواندهاند. به عنوان نمونه، آیات قرآن آدمیان را به تفکر در طبیعت و منابع طبیعی فرا می خواند و تأمل در جلوههای طبیعت را برای انسان ها بسیار سودمند و سازنده میداند. قرآن کریم در چندین آیه هرگونه ویرانگری طبیعت و نابودی جنگلها و مراتع را باعنوان فساد فیالارض یاد میکند. شاید در ابتدا این تعبیر زیبای قران را اغراق آمیز بدانیم و بگوییم که خداوند برای جلوگیری از نابودی جنگلها و مراتع این سخن زیبا را در قران بیان نموده است، ولی واقعیت همان سخن زیبای قران است زیرا اگر درختان و گیاهان و جنگلها و مراتع نباشند، دیگر حیوانات و حیات وحش معنایی ندارد و حیات و نسل آنها و همچنین زندگی انسان نیز به خطر می افتد. و با تبدیل شدن بارانها به سیل مانند مناطق بیابانیخسارات زیادی به اقتصاد کشور وارد میکند. و بدون درخت و گیاه دیگر خبری از هوای پاک نخواهدبود و این معضل میتواند همچون امروزه جان انسان ها را بگیرد.کلیدواژه ها
محیط زیست، منابع طبیعی، قرآن کریم، فساد فی الارضمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.