بررسی تاثیر عوامل مختلف در ایجاد فرسایش بادی خاکهای ریزدان از دیدگاه مهندسی ژئو تکنیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED02_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاشار مصطفایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس

سپیده مصطفایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم

چکیده

فرسایش خاک به عنوان یکی از عوامل مهم در ساخت و ساز بناها و نیز استحکام آنها قابل توجه است. یکی از مشکلاتی که بشر از آغاز زراعت بر روی زمین با آن مواجه بوده، فرسایش سریع خاکها می باشد. فرسایش خاک هنوز هم در آمریکا و بسیاری از مناطق حاره ای و نیمه خشک دنیا از معضلات به شمار می رود و در کشورهایی که آب و هوای معتدل دارند به عنوان یکی از مسایل خطرناک تلقی می شود. این مشکل در ایران که بخش وسیع آن را کویر ها در بر گرفته اند و خاک از پوشش مناسبی برخوردار نیست بسیار بارز و چشمگیر است. دخالت نادرست انسان در طبیعت ،به خصوصی در سده های اخیر ،باعث شده است که محققان علوم طبیعی ،خبر از بازشدن مبحث جدیدی فراروی بشر در حال توسعه به نام «تغییرات اقلیمی» بدهند .دخالت گسترده انسان در محیط زیست گیاهی وجانوری دارای اثرات پنهان بسیاری است که امروزه به تدریج در حال نمایان شدن هستند . ازطرف دیگر ،استفاده روز افزون از سوخت های فسیلی باعث تشدید نوسانات اقلیمی شده است ، به گونهای که به نحو بارزی دوره های خشکسالی افزایش یافته اند. در کشور ما چند سالی است پدیده ی گرد وغبار در مناطق وسیعی ،به خصوص مناطق واقع در جنوب غرب ، باعث ایجاد نگرانی هایی شده است . بادیکی از عوامل مهم فرسایش خاک در مناطق خشک ونیمه خشک محسوب می شود که به دلیل محدودیت پوشش گیاهی دراین نواحی ،قادر است بر اثر کاوش ،ذرات قابل انتقال خاک را باخود حمل نموده ومنجربه ایجاد فرسایش بادی گردد. فرسایش بادی از مهمترین فرایند های بیابان زایی در مناطق خشک ونیمه خشک محسوب می شود .در این مقاله روش های آشنایی با فرسایش و بررسی تاثیر عوامل مختلف در ایجاد فرسایش بادی خاکهای ریزدانه مورد بحث قرار می دهد.

کلیدواژه ها

نوسانات، فرسایش، باد، رسوب، حمل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.