بررسی عومل موثر بر توسعه پایدار گردشگری شهرستان جلفا بر نگرش بر ویژگی های انسانی، طبیعی و زیست محیطی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED02_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن قلیزاده

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

یونس جعفری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

محمد نظرپناهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ترافیک، دانشگاه علوم انتظامی (امین)

چکیده

امروزه گردشگری در بسیاری از کشورها، نیروی اصلی بهبود و رشد اقتصادی کشور محسوب می شود و یکی از پویاترین فعالیت های اقتصادی عصر حاضر است که نقش مهمی در توسعه پایدار محلی ایفا می کند به طوری که با ایجاد فرصتی راهبردی به اقتصاد تنوع بخشیده و موجب اشتغال زایی و درآمد می شود. پژوهش ها و تحقیقات ثابت کرده است که گردشگری همواره دربردارنده ی تأثیرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است بدین دلیل، سیاست توسعه پایدار گردشگری امروزه رویکردی عمومی است که دست اندرکاران امر گردشگری به آن توجه کردند تا گردشگری از لحاظ بوم شناختی در بلند مدت مقبول افتد و از لحاظ مالی خود کفا و از دیدگاه های اجتماعی و اخلاقی نیز برای جوامع محلی مفید و نوید بخش باشد. هدف کلی این پژوهش بررسی عوامل مؤثر بر توسعه پایدار گردشگری شهرستان جلفا با استفاده از مدل SWOT و پیشنهاد راهکارهای مناسب در جهت توسعهگردشگری شهرستان و در نهایت رسیدن به توسعه پایدار است. از اهداف اصلی این تحقیق بررسی و شناخت پتانسیل ها و فرصتها، همچنین بررسی ضعفها و تهدیدهایی که گردشگری شهرستان با آن مواجه است، بوده است. به منظور جمع آوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل SWOT در شهرستان جلفا، تعداد 12 فوت و 10 ضعف داخلی و 11 فرصت و 10 تهدید خارجی را نشان می دهد. در مجموع تعداد 23 فوت و فرصت به عنوان قابلیت ها و مزیت ها و 20 ضعف و تهدید به عنوان محدودیت و تنگاها در محیط داخل و پیرامون شهرستان وجود دارد، که با بازنگری و سیاست های مناسب می توان ضعف ها و تهدیدها را با استفاده از نقاط قوت و فرصت ها رفع نمود.

کلیدواژه ها

گردشگری، توسعه پایدار، شهرستان جلفا، مدل SWOT، توان محیطی و انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.