شیوه طر احی سیستم های نرم افزاری آموزشی برای کودکان مبتلا به ADHD
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بازی های رایانه ای؛ فرصت ها و چالش ها
- کد COI اختصاصی: CGCO01_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 649
نویسندگان
دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد واحد نجف آباد
دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد واحد نجف آباد
چکیده
اختلال کم توجهی/بیش فعالی) ADHD ( یکی از شایع ترین اختلالات روانی دوران کودکی است که در آن بی توجهی ،پر تحرکی و رفتارهای ناگهانی بیشتر و شدید تر از کودکان دیگر وجود دارد . کودکان مبتلا به این اختلال ممکن است در فرایند یادگیری،در حفظ تمرکز دچار مشکل شوند . بنابراین نشستن در کلاس های درس سنتی که لازمه آن انجام یک کار خسته کننده و تکراری می باشد برای آن ها مشکل است. پس استفاده از روش های پویاتر یادگیری و فراهم آوردن محیط هایی که جذاب تر باشد برای آموزش آنان توصیه شده است . یکی از پربارترین و جذاب ترین محیط آموزشی، نرم افزارهای کامپیوتری می باشد.هدف ما در این پژوهش فراهم آوردن راهنمایی جهت ارائه به تولید کنندگان نرم افزار در جهت طراحی نرم افزار برای کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی/بیش فعالی می باشد. در راستای رسیدن به این هدف از یکی از جدیدترین نرم افزار های طراحی شده برای کودکان مبتلا به ADHD به نام TARLAN استفاده شده است. شش سناریو از این نرم افزار انتخاب شده و جنبه هایرنگ، صداگذاری محیط، نحوه بیان جملات، تعداد انتخاب های کاربر، استفاده از متن نوشتاری و صوت به صورت همزمان و سرعت حرکت انیمیشن ها در سه نسخه متفاوت اجرا و توسط چهل کودک مبتلا به ADHD مورد استفاده قرار گرفته است. در حین استفاده از این نرم افزار پرسشنامه ای در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفته و نظرات آن ها در مورد نسخه های مختلف جمع آوری، بررسی و تحلیل گردیده است. نتایج حاصل از نظرات کودکان مبتلا به ADHD به صورت یک راهنما برای طراحان نرم افزار با دلایل مدون استخراج و ارائه گردیده استکلیدواژه ها
کم توجهی ، بیش فعالی) ADHD (، آموزش های چند رسانه ای، آموزش به کمک کامپیوتر CALمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.