اکتشافاتژ ئوشیمیاییفلز اتپا یه به روش رسوبات آبراهه ای در شیخدرآباد، میانه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن
  • کد COI اختصاصی: SMEC06_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2960
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید جوادنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن )اکتشاف (، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مرتضی پورعاشوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن )فرآوری مواد معدنی (، دانشگاه صنعتی

جواد اسکندری شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن (مکانیک سنگ )، دانشگاه شهید باهنر ک

فرهاد داودیان

چکیده

منطقه شیخدرآباد در جنوبغرب شهر میانه، در استان آذربایجان شرقی واقع است . در این منطقه توده های نفوذی متعلق به اولیگوسن وارد سنگ های ولکانیکی ائوسن و رسوبی های کرتاسه شده و آلتراسیون های وسیعی را بوجود آورده است . این منطقه به عنوان یک پتانسیل برای فلزات طلا، نقره، مس و برخی منابع فلزی و غیر فلزی دیگر مطرح است . در منطقه، کانی سازی کالکوپیریت، بورنیت، کوولیت و غیره همراه با مگنتیت، هماتیت و پیریت در رگه ها انجام شده است . در این پژوهش سعی شده است ویژگی های ژئوشیمیایی توزیع فلزات پایه در رسوبات آبراهه ای منطقه شیخدرآباد بررسی شود . روش کار بدین صورت بود که ابتدا، شبکه نمونه برداری رسوبات آبراهه ای طراحی و سپس عملیات برداشت نمونه ها انجام شد . سپس، با تعیین حد بهینه برای آماده سازی، نمونه ها به روش XRF تجزیه شدند . در نهایت، تجزیه و تحلیل های زمین آماری بر روی داده های بدست آمده اجرا گردید . شدگی بر اساس نتایج بدست آمده، غنی شد گی مس، روی و سرب در منطقه دیده شد . تهی O2Na که نشانگر وجود آلتراسیون سرسیتی است و در افق های بالایی نهشته های Cu–A u پورفیری توسعه می یابد در منطقه شناسایی گردید . این آلتراسیون با منطقه غنی شده مس تطابق خوبی نشان می دهد . نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل فاکتوری و رسم نقشه مربوط به نتیجه آنالیز فاکتوری برای فاکتور دوم که در آن مس و روی اصلی ترین تشکیل دهنده ها هستند، محدوده نهایی برای بررسی بیشتر را پیشنهاد داد

کلیدواژه ها

فلزات پایه، رسوبات آبراهه ای، آلتراسیون، سریسیت، آنالیز فاکتوری، میانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.