تأثیر آموزش خود نظارتی بر انگیزش پیشرفت دانش آموزان نارساخوان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مطالعات هنر و پژوهش های علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ASRH01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 944
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عسگری

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند

زیبا دلاکه

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیس امام سجاد (ع)

چکیده

مطالعه حاضر باهدف تعیین تأثیر آموزش خود نظارتی بر انگیزش پیشرفت در دانش آموزان نارساخوان انجامشد.پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیشآزمون و پسآزمون با گروه کنترل می باشد. 32 نفر با استفاده ازروش نمونه گیری در دسترس و مبتنی بر هدف از جامعه آماری دانش آموزان دارای نارساخوانی شهرستان بیرجند در سالتحصیلی 95-1394 انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (16 نفر) و کنترل (16 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش طی 10 جلسه 60 دقیقه ای (دو روز در هفته) آموزش خود نظارتی را به صورت گروهی (دو گروه 8 نفره) دریافت نمودند،درحالیکه گروه کنترل تنها از آموزشهای مدرسه بهره مند شدند. قبل و بعد از مداخله و در مرحله پیگیری، پرسشنامهانگیزش پیشرفت اجرا و نمرات دروس اصلی (علوم، ریاضی، فارسی و املاء) به عنوان معیاری برای اندازه گیری پیشرفتتحصیلی جمع آوری و ثبت شد. داده ها نیز با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته هانشان می دهد که آموزش برنامه خود نظارتی منجر به افزایش انگیزش پیشرفت در دانش آموزان با اختلال نارساخوانی درگروه آزمایش شده است و این تأثیر در مرحله پیگیری در طولانی مدت پایدار بوده است (p< 0/05). همچنین نتایج نشانداد که آموزش برنامه خود نظارتی منجر به بهبود پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با اختلال نارساخوانی در گروهآزمایش شده است و این تأثیر در مرحله پیگیری در طولانی مدت پایدار بوده است (p< 0/05). برنامه خود نظارتی تأثیرمثبتی بر انگیزش پیشرفت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان نارساخوان داشته است بنابراین، می توان از آن به عنوان روشدرمانی مؤثر برای رفع مشکلات انگیزشی و عملکرد تحصیلی این دانش آموزان بهره گرفت. این روش می تواند مورداستفادهروانشناسان، معلمان، مربیان مدارس ویژه، والدین و کلیه کسانی که با این افراد در ارتباط هستند قرار گیرد.

کلیدواژه ها

نارساخوانی، انگیزش پیشرفت، خود نظارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.