تولید تریتی پیرم ثانویه و ارزیابی ساختار کروموزومی آن با روش هیبریداسیون DNA فلورسنت در محل
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران
- کد COI اختصاصی: NBCI04_555
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2380
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
عضو هیات علمی بخش علوم گیاهی دانشگاه ردینگ انگلستان
چکیده
شوری خاک یک مساله مهم در بخشهای قابل توجهی از جهان است. گندم اگر چه به طور نسبی به شوری مقاوم است اما قابل کشت در همه مناطق نیست با این حال در خانواده گرامینه برخی از خویشاوندان گندم مانند علف شور ساحل (Thinopyrum bessarabicum) به شوری بسیار مقاوم است بطوریکه در ساحل آبهای شور رشد می کند. بذور هشت لاین هگزاپلوئید تریتی پیرم آمفی پلوئید تلاقی بین Triticum durum و bessarabicum Thinopyrum به آب حاوی 250mM نمک طعام مقاومت نشان دادند. این لاین ها (2n=6x=42, AABBEbEb) دارای صفات شکنندگی محور سنبله، پنجه زنی مداوم، دیررسی، ارتفاع زیاد و میوز نا متعادل بوده که مانع از تولید یک غله تجاری مقاوم به شوری می شدند.برای بر طرف کردن برخی از این مشکلات تریتی پیرم حاوی کروموزوم جایگزین که در آن یکی از کروموزومهای Eb با ژنوم D گندم هگزاپلوئید جایگزین شده است، را با گندم هگزاپلئدید (2n=6x=42, AABBDEb). تلاقی و با استفاده از خوگشنی و تلاقی برگشتی با ریتی پیرم هگزاپلوئید نسل F2 ایجاد شد. گیاهان بالغ با روش هیبریداسیون DNA فلورسنت ارزیابی شدند تا ساختار کروموزومی Eb یا D آنها مشخص شود. این تحقیق پتانسیل تولید تریتی پیرم ثانویه با تعداد متغیر از کروموزومهای ژنوم Eb یا D و تونایی تکنیک هیبریداسیون DNA فلورسنت در محل (فیش) در تعیین درصد کروموزو های Eb را نشان داد.کلیدواژه ها
شوری، تریتی پیرم، تریتی پیرم حاوی کروموزوم جایگزین، هیبریداسیون DNA فلورسنت در محلمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.