بررسی عوامل اثر گذار بر محافظه کاری حسابداری در واحدهای تجاری با استفاده از شاخصهای مختلف محافظه کاری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: AMTM01_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 770
نویسندگان
کارشناسی ارشد حسابداری ،دانشگاه تربیت مدرس
استادیار ، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
در این مقاله سعی شده است به بررسی عوامل اثرگذار بر محافظه کاری حسابداری پرداخته شود . در این خصوص با استفاده از سه شاخص از شاخصهای مختلف محافظه کاری که در تحقیقات داخلی و خارجی از آناستفاده شده است ، به بررسی ارتباط بین محافظه کاری و متغیرهای اندازه و عمر شرکت ، اهرم مالی ، سودآوری شرکت و صنعت ، سرمایه گذاران نهادی و میزان داراییهای نامشهود و حجم هزینه تبلیغات و تحقیقو توسعه و مخارج سرمایه ای پرداخته شده است. با استفاده از روش رگرسیون چندگانه ،طبق نتایج این تحقیق بین محافظه کاری و سودآوری شرکت و میزان هزینه های تحقیق و توسعه ، رابطه مستقیم وبین محافظه کاریو اهرم مالی و عمر شرکت رابطه معکوس برقرار است. نتایج این تحقیق در اکثر موارد مشابه تحقیقات خارجی نبوده و حتی در برخی موارد عکس آن نتایج می باشد. همچنین در مواردی، همبستگی منفی بین شاخصهای مختلف محافظه کاری مشاهده گردیده است . این موضوع با توجه به وجود تفاوتهای عمده محیط اقتصادی ایران از حیث کارایی بازار و تفکیک مالکیت از مدیریت با محیط اقتصادی کشورهایی چون آمریکا قابل توجیه می باشد . نتایج این تحقیق قابل استفاده برای نهادهای استانداردگذار و تجزیه و تحلیل کنندگان اطلاعات مالی و دانشجویان و علاقمندان به رشته های مالی میباشد.کلیدواژه ها
محافظه کاری حسابداری ، شاخصهای محافظه کاری ، سودآوری شرکت ، سرمایه گذاران نهادی ، اهرم مالیمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.