تأثیر محلول پاشی مقادیر مختلف و زمان های مختلف مصرف جلبک دریایی (آکادین) بر عملکرد و اجزای عملکرد سیب زمینی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
  • کد COI اختصاصی: AEBSCONF03_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید فراخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه زراعت، تهران، ایران

سیدمحمدجواد میرهادی

دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه زراعت، تهران، ایران

محمد یزدان دوست

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان

چکیده

به منظور بررسی تأثیر محلول پاشی مقادیر مختلف و زمان های مختلف مصرف جلبک دریایی (آکادین) بر عملکرد و اجزای عملکرد سیب زمینی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در همدان در سه تکرار در سال 1394 انجام شد. فاکتورهای اعمال شده شامل سطوح مختلف عصاره جلبک دریایی در چهار سطح شاهد (محلول پاشی با آب مقطر)، 0/5، 1 و 2 در هزار و زمان های مختلف محلول پاشی در چهار مرحله رویشی، گلدهی، پس از گلدهی، رویشی و پس از گلدهی بود. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که کاربرد آکادین موجب افزایش ارتفاع بوته، تعداد ساقه در بوته، تعداد برگ در بوته، تعداد غده در بوته، وزن غده های بوته، عملکرد غده و درصد ماده خشک شد. بیشترین ارتفاع بوته در تیمار 2 در هزار آکادین، بیشترین تعداد برگ در بوته، تعدادغده در بوته و عملکرد غده در تیمار 1 در هزار آکادین و بیشترین تعداد ساقه در بوته، وزن غده های بوته و درصد ماده خشک در تیمارهای 1 و 2 در هزار آکادین حاصل شد. همچنین بیشترین ارتفاع بوته، تعداد ساقه در بوته و تعداد برگ در بوته در محلول پاشی آکادین در مرحله رویشی و همچنین مراحل رویشی و پس از گلدهی، بیشترین تعداد غده در بوته و وزن بوته های غده در محلول پاشی آکادین در مرحله گلدهی و بیشترین عملکرد غده و درصد ماده خشک در محلول پاشی آکادین در مرحله گلدهی و همینطور رویشی و پس از گلدهی به دست آمد. به طور کلی محلول پاشی 2 در هزار آکادین در مرحله گلدهی تأثیر بیشتری نسبت به سایر تیمارها بر روی عملکرد غده داشت.

کلیدواژه ها

جلبک دریایی، سیب زمینی، عملکرد، غده، ماده خشک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.