بررسی تأثیرصنعت گردشگری بر رشد اقتصادی کشور ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس سالانه رویکردهای نوین پژوهشی در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ACHCONF01_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا متقی

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، گروه اقتصاد

افسانه کاظمی

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشگاه مازندران

سمیه ناصرزاده

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشگاه پیام نور

چکیده

مقاله حاضر به بررسی تأثیر گردشگری، به عنوان یکی از فاکتورهای اساسی رشد اقتصادی، بر رشد و پیشرفت اقتصادی کشور ایران طی دوره زمانی 210- 0991 می پردازد. و به این منظور از روش مشهور بارو و سالا مارتین در مقالات مربوط به رشد اقتصادی، استفاده میکند.روش مورد استفاده در این تحقیق، روش اثرات تصادفی بوده و آمار مربوط به متغیرهای مستقل )رشد اقتصادی دوره قبل، نرخ ارز، تعدادگردشگران وارد شده به کشور ایران، درآمد حاصل از گردشگری بین المللی( و وابسته )رشد اقتصادی دوره جاری( مورد استفاده در تحقیق از بانک جهانی، استخراج شده است.نتایج حاصل از تحقیق حاضر، نشان می دهد که اولاً؛ تمامی متغیرهای مستقل مورد استفاده در تحقیق، تأثیر مثبت و معنی داری بر رشداقتصادی کشور ایران، طی دوره مورد بررسی داشته اند؛ در ثانی هر چه تعداد ورود گردشگر بین الملل به کشور ایران زیاد شود درآمدحاصل از آن نیز زیاد شده و چون این درآمد، بخشی از تولید ناخالص داخلی کشور محسوب می شود، افزایش آن به صورت مستقیم، منجر به رشد اقتصادی کشور ایران می شود. بعلاوه، افزایش تعداد گردشگر خارجی در کشور ایران که با ارزآوری نیز همراه است، از یک طرف اثر پویایی را در کل اقتصاد به شکل اثرات سرریز و یا دیگر آثار خارجی نشان می دهد و از طرف دیگر، منجر به رشد و پیشرفت سایربخشهای اقتصادی که با این بخش در ارتباطند )مانند هتلداری، رستورانداری، حمل و نقل و ... ( می شود )تأثیر غیر مستقیم گردشگری بر رشد اقتصادی(.

کلیدواژه ها

گردشگری، رشد اقتصادی، ایران، پانل دیتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.