بررسی انواع جنایتهای بشری دردیوان دادگستری بین المللی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس سالانه رویکردهای نوین پژوهشی در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ACHCONF01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده شیما محمدیان

دانشجوی دکتری حقوق بین الملل دانشگاه آزاد دامغان

چکیده

جرایم علیه انسانیت در مفهوم خاص خود اصطلاحی است که در اساسنامه دادگاه نورمبرگ برای محاکمه جنایتکاران و بزهکاران علیه انسانیت به کار گرفته شده است. توجه به اینگونه جرایم با دقت در این نکته که انسانیت را در مفهوم شناخت عام بشری مورد آسیب وخدشه قرار می دهد نیاز به تفکری مجدد درمفاهیم جرم از سویی و انسانیت از سوی دیگر دارد, مفاهیمی تقریباً روشن از نظر جرم و مبهم از نظر انسانیت . برخی از جرایم جدی و هولناکی وجود دارد که آثار روانی آن به قربانیان مستقیم جرایم در یک کشور و منطقه محدود نمیشود و ارتکاب آن وجدان کل بشر را به درد میآورد. در سالهای اخیر در چهارچوب نظام بینالمللی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، تلاشهای صورت گرفته است تا درک درست از این نوع جرایم به وجود آمده و راهکارهای جهانی برای مقابله با ارتکاب آن ایجاد شود. از جمله این جرایم جنایت علیه بشریت است، جنایت علیه بشریت، عنوانی برای جرایم هولناکی است که به علت شدت قساوت آن، وجدان جامعه جهانی بر اثر وقوع آن جریحهدار میشود و اولیای دم این جنایات کل بشر است.در این نوشتار تلاش میشود در ضمن چند نکته، ابعاد مختلف جنایت علیه بشریت بررسی شود . از جمله جنایات علیه بشریت می توان به قتل بردگی گرفتن ریشه کن کردن محبوس کردن شکنجه خشونت جنسی واعمال غیر انسانی مشابه اشاره کرد.هرکدام از این موارد در نظام کیفری واجدوصف مجرمانه می باشداما انجه که چهره ی زشت تری به این اعمال می بخشد ارتکاب منظم انها در پیشبرد سیاست یک دولت می باشد .یک حمله گسترده یا سازمان یافته که برضد هرجمعیت غیرنظامی است جنا یت علیه بشریت نام می گیرد به همین دلیل نیازمند دادگاه بین المللی برای اینافراد هستیم تابتوانیم دور از تحت تاثیر قرار گرفتن محاکم به مجازات ومحاکمه این افراد بپردازیم درزمینه جنایت علیه بشریت کنوانسیون های فراوانی وجودداردکه مهمترین انها اساس نامه دیوان دادگستری بین المللی می باشد. ما دراین تحقیق شکل گیری دیوان دادگستری بین المللی رابررسی کردیم همچنین مفهوم جنایت علیه بشریت وانواع ان راشرح دادیم که یکی ازانواع ان درسطح بین المللی بود که محور بحث ما همین می باشد ودران نسل کشی در بحرین جنایت های تجاوز درکامپالا و جرایم بشری دردادگاه جزایی بین المللی یوگسلاوی و روانداراتشریح نمودیم ودر ضمن عناصرمادی ومعنوی وصلاحیت وویژگی هاراشرح دادیم

کلیدواژه ها

جنایت علیه بشریت ،حقوق بین الملل،حقوق بشر،دیوان دادگستری بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.