مروری بر روش های پنهان نگاری در صوت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCONF02_476
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام دالوند

دانشجوی کارشناسی ارشد نرم افزار، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه رازی، کرمانشاه

جهانشاه کبودیان

استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه رازی، کرمانشاه

چکیده

امروزه با گسترش استفاده از اینترنت و ارتباطات الکترونیکی، یکی از نیازهای به وجود آمده انتقال اطلاعات به صورت مخفیانه و یا پنهانسازی اطلاعات در فایل های چندرسانهای به منظور اثبات حق مالکیت می باشد. راه حل این مسأله پنهان نگاری است. پنهان نگاری علم مخفی کردن اطلاعات است، پیامی را در یک فایل چندرسانهای مخفی می کند به گونه ای که دشمن نتواند به وجود پیام مخفی در پیام میزبان پی ببرد. در این مقاله مروری بر روش های پایه پنهان نگاری در صوت خواهیم داشت. از جمله این روش ها میتوان به روش های کد کردن بیت کم ارزش( LSB) کد کردن فاز، پنهانسازی پژواک، طیف گسترده، مدولاسیون اندیس کوانتیزاسیون(QIM) وصله دوزی (Patchwork) و چند روش توسعه یافته از آن ها اشاره کرد. هرکدام از روش ها را جداگانه موردبحث قرار داده و سپس مقایسه ای بین ویژگی های اساسی سیستم های پنهان نگاری در روش های پایه ارائه خواهیم داد.

کلیدواژه ها

پنهان نگاری در صوت، کد کردن بیت کمارزش، کد کردن فاز، پنهان سازی پژواک، طیف گسترده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.