ردیابی بلادرنگ خیرگی چطم انسان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCONF02_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین عبداللهی دهکردی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

محمود محلوجی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان

چکیده

در این مقاله روش مؤثر برای ردیابی بلادرنگ خیرگی چشم انسان ارائه می شود ابتدا پایگاه داده ای در 9 حالت خیرگی چشم ایجاد شده. شبکه عصبی مصنوعی ایجاد و با استفاده از الگوریتم پس از انتشار خطا آموزش داده شد. برای شناسایی ناحیه صورت از روش تبدیل چندی سازی میانگین متوالی و برای شناسایی ناحیه چشم ابتدا بر اساس ویژگی های ساختاری ناحیه صورت، قسمتی به عنوان ناحیه چشم انتخاب و سپس با استفاده از الگوریتم برچسب گذاری اجزاء متصل، اگر از این ناحیه حذف شده و در انتهای خیرگی چشم با استفاده از شبکه آموزش داده شده ردیابی شد. در حالتی که ناحیه چشم به هر دلیلی مثل بسته بودن پلک شناسایی نشود از رویکرد شناسایی پوست و الگوریتم اوستو برای شناسایی مرکز صورت و حرکت دوباره سر برای ردیابی خیرگی استفاده شده است جهت پیاده سازی رویکرد از نرم افزار متلب استفاده شده است. رویکرد برای 581 تصویر و بر روی فریم هایی از فیلم آزمایش شد. نتایج نشان می دهد که در بیش از 95% حالات خیرگی چشم درست تشخیص داده می شود.

کلیدواژه ها

پردازش تصویر،شبکه عصبی مصنوعی،ردیابی خیرگی چشم،الگوریتم اوتسو،تبدیل چندی سازی میانگین متوالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.