بررسی روش های بازسازی ساختاری به منظور بهبود ترجمه ماشینی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCONF02_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 855
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا فیضی درخشی

استادیار گروه کامپیوتر،دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز

مهدی رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر،دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز

فرهنگ فیروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر،دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز

چکیده

فرایند بازسازی ساختاری به معنی تطبیق دادن ترتیب کلمات ترجمه شده به ترتیب کلمات در زبان مقصد است. به عنوان مثال می توان به تفاوت بین ترتیب موصوف - صفت در زبان فارسی و صفت - موصوف در زبان انگلیسی اشاره کرد. در این مقاله به بررسی و مقایسه روش های بازسازی ساختاری که با هدف بهبود بخشیدند به کیفیت سیستم های ترجمه ها ماری انجام شده اند پرداخته شده است. باز سازی های ساختاری که به صورت داخلی در سیستم های ترجمه آماری انجام می شوند محدود هستند و برای جفت زبان هایی که تفاوت های ساختاری زیادی با هم دارند به اندازه کافی مناسب نیستند. بنابراین نیاز به تکنیک های بیشتری در این زمینه احساس می شود. در اینجا چندین راه دور به معروف در بحث بازسازی ساختاری به صورت خلاصه مطالعه شده و نقاط قوت و محدودیت های هر کدام بررسی می شوند.

کلیدواژه ها

ترجمه ماشینی،بازسازی ساختاری،پردازش زبان طبیعی،زبان شناسی رایانشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.