فناوری تزریق در تخم مرغ :اثرات تزریق اسید آمینه در تخم مرغ روی قابلیت جوجه درآوری و خصوصیات اقتصادی جوجه ها
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران
- کد COI اختصاصی: NBCI04_388
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3586
نویسندگان
رشت، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
چکیده
از جمله روش های مهم برای تولید جوجه های با وزن بیشتر در زمان تفریخ، تزریق مواد مغذی در تخم مرغ است. در این تحقیق، اثر تزریق محلول اسید آمینه در تخم مرغ های مادر گوشتی روی جوجه درآوری، وزن جوجه های یک روزه و صفات اقتصادی در دوران رشد مورد بررسی قرار گرفت. 375 عدد تخم مرغ در قالب یک طرح کاملا تصادفی به 5 تیمار تقسیم شدند.تزریق در روز 8 جوجه کشی صورت گرفت. تیمار ها عبارت بودند از :1- گروه شاهد (بدون تزریق) 2- تزریق 0/5 میلی لیتر آب مقطر داخل کیسه هوایی 3- تزریق 0/5 میلی محلول اسید آمینه داخل کیسه هوایی 4- تزریق 0/5 میلی لیتر آب مقطر داخل کیسه زرده 5- تزریق 0/5 میلی لیتر محلول اسید آمینه در کیسه زرده. تزریق محلول اسید آمینه در کیسه هوا، نرخ جوجه درآوری تخم مرغ ها را به طور معنی دار کاهش داد (p < 0/01). وقتی تصحیح وزن جوجه های یک روزه بر اساس وزن تخم مرغ انجام گرفت، جوجه های تولیدی از تخم مرغ های تیمار شده با تزریق اسید آمینه در کیسه زرده، میانگین وزن بالاتری را نسبت به سایر گرو هها نشان دادند (p < 0/05) و مصرف خوراک در این گروه از جوجه ها در هفته دوم بطور معنی دار بالاتر بود p < 0/05). ضریب تبدیل این گروه از جوجه ها در هفته اول پرورش در مقایسه با سایر تیما رها کاهش معنی داری را نشان داد p < 0/05). استنتاج کلی این است که تزریق اسید آمینه در کیسه زرده می تواند به عنوان یک روش مؤثر در افزایش وزن جوجه های تولیدی و بهبود عملکرد اقتصادی جوجه ها در نظر گرفته شود.کلیدواژه ها
تزریق در داخل تخممرغ، اسید آمینه، جوجه درآوری، عملکرد جوجه گوشتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدیریت چرای بومی عشایر طایفه شش بلوکی در استان فارس
- هوشمند سازی روستایی
- تاثیر بیوچار واسید هیومیک بر قابلیت دسرسی عناصر پر مصرف در خاک های مناطق روستایی شهرستان در میان، خراسان جنوبی
- بررسی اثر منابع مختلف زئولیت بر pH و کینتیک تخمیر منابع مختلف کربوهیدرات و پروتئین به روش آزمایشگاهی
- بررسی تنوع زیستی رویشگاه های سماق در رابطه با برخی عوامل محیطی. مطالعه موردی رشته کوه های بینالود
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.