بررسی امنیت و روشهای مدلسازی داده در پایگاه داده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای یافته های جدید کامپیوتری
  • کد COI اختصاصی: FRCNC01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 777
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله نوفرستی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، گرایش نرمافزار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران.

محمد احمدی نیا

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران.

چکیده

تقریبا بیشتر برنامههای کاربردی امروزه به روش سیستم پایگاه داده طراحی میشوند. کاربران پایگاه داده به طور معمول با دادههای ذخیره شده در پایگاه داده سر و کاردارند که یکی از نکات مهم در ذخیرهسازی دادهها مدلسازی معنایی آنها می-باشد. مدلسازی معنایی دادهها عبارت است از ارائه مدلی از محیط عملیات به کمک مفاهیمی مستقل از موضوعات مربوط به نمایش منطقی و فیزیکی دادهها. با گسترش روزافزون استفاده سازمانها از پایگاه دادهها در امور روزانه و تصمیمسازیهایسازمانی، نقش امنیت اطلاعات و دادهها اهمیت روزافزونی یافته است، گسترش سریع کاربردهای مبتنی بر وب از سیستمهایپایگاهی این مقوله را اهمیتی مضاعف بخشیده است. امروزه حفاظت از اطلاعات سازمانی نه تنها در ارتباط با کاربران خارجی که در برابر سوء استفاده کاربران داخل سازمان مورد توجه قرار گرفته است. داده از سرمایههای اصلی هر سازمان است که روزبه روز بر حجم آن و میزان استفاده از آن افزوده میشود. این دادهها در سازمانها نقش اساسی ایفا میکنند و مبنای تصمیم- گیریهای استراتژیک، مدیریتی و استراتژیک هستند. حفاظت از دادهها درقبال خطراتی که سازگاری، صحت، دقت، خصوصی- بودن و محرمانگی آنها را تهدید میکنند، امری اجتنابناپذیر است. اهمیت و حساسیت ایمنی پایگاه دادهها بویژه به گسترش دانش و تکنولوژی دادهکاوی و کشف دانش بیشتر عیان میشود.

کلیدواژه ها

پایگاه داده، سیستم مدیریت پایگاه داده پویا، امنیت پایگاه دادهها، مدلسازی معنایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.