رابطه بین کفر و ایمان از منظر قرآن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: VALIASR02_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هنگامه دفتری

کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث

مهدی فاطمی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی

چکیده

واژه ی کفر یکی از برجسته ترین واژگان کلیدی در قرآن کریم است.این واژه نقش مهمی در نظام دینی قرآن، با بار معنایی منفی دارد، و نه تنها مفهومی است که همه صفات منفی دیگر بر محور آن می گردد، حتی با نگاهی گذرا در قرآن کریم، به این نکته رهنمون می شویم که نقش مفهوم کفر چنان در همه جا جاریست که انسان حضور آن رادر همه عبارات و آیاتی که رفتار آدمی سر و کار دارد، حس می کند. این مقاله با عنوان رابطه بین کفر و ایمان از منظر قرآن با روش کتابخانه ای و تحلیلی توصیفی می باشد. درصدد است که مفهوم کفر و ایمان را در قرآن تبیین نماید. در این نوشتار، بعد از تحلیل لغوی هر واژه بر اساس معجم لغت و با استخراج آیاتی که تعاریف و ویژگی های مفاهیم فوق را در بردارند با بهره گیری از تفاسیر قرآنی و استفاده از احادیث و روایات در صورت لزوم سعیبر آن شده تا از رهگذر آیات، نظرها را به اوصاف و نشانه های صاحبان هر دو صفت در حوزه ایمان و کفر، معطوف ساخته و از جریانات روحی و درونی هر دو گروه مومنین و کافرین با بیان آیات، گزارشی اجمالی دارد تادر سایه چنین شناختی مصادیق خارجی مفاهیم فوق مورد شناخت قرار گیرند. نگارنده در این مقاله به بیان کلیات و مفهوم شناسی کفرو ایمان، و سپس به عوامل کفر و ویژگی های کافران و آثار و پیامدهای کفر، و در پایان به نتیجه گیری و پیشنهادها و راه کارها، سخن به میان آورده است و بر اساس نتایج به دست آمده، پیشنهادهایی ارائه شد. مهم ترین دستاورد این پژوهش آن است که تلاشی است مختصر در جهت کسب آگاهی در چگونگی رسیدن به خصلت های مثبت قرآن و زدودن صفات منفی،و هموار کردن راه های بازگشت به قرآن در اندیشه و عمل، تفکر

کلیدواژه ها

قرآن، کفر، ایمان، مومنین، کافران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.