نقش مهندسی فرهنگی در توسعه پایدار کشاورزی در الگوی اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی اقتصاد دانش بنیان معبر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: SCIEN01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام عرب بافرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده بانکداری اسلامی، دانشگاه راغب اصفهانی

امیرحسین سعیدی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

توسعه، دستاورد انسان محسوب شده و در محتوا و نمود، دارای مختصات فرهنگی است. امروزه توسعه کشاورزی ایران با موانع سخت افزاری ونرم افزاری عدیده ای روبروست که در این میان، زیرساخت های فرهنگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. رهبرمعظم انقلاب(مدظله العالی) درسال های اخیر، پس از طرح الگوی اقتصاد مقاومتی، درتبیین این الگو، الزاماتی را از جمله: مردمی کردن اقتصاد و استفاده از همه ظرفیت های مردمی برشمردند. سوال اصلی این است که میزان اهمیت مهندسی فرهنگی در توسعه پایدار کشاورزی چقدر بوده و درجه اهمیت آن در تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی چه میزان است؟ ما در این مقاله نشان خواهیم داد چنانچه بخواهیم الگوی اقتصاد مقاومتی را در حوزه کشاورزی محقق کرده و نهایتا به توسعه پایدار کشاورزی برسیم، ناگزیر خواهیم بود به زیرساخت های فرهنگی توجه کنیم واین، مستلزم مهندسی فرهنگی است. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

مهندسی فرهنگی، سرمایه اجتماعی، توسعه پایدارکشاورزی، اقتصادمقاومتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.