بررسی عوامل مؤثر بر توسعه صنعت گردشگری با استفاده از فرآیند تحلیل شبکه (ANP) (نمونه موردی: رود دره کن)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES04_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه دشتکی

استاد مدعو رشته شهرسازی دانشگاه پیام نور

دیبا آلبا

فارغ التحصیل کارشناسی شهرسازی دانشگاه پیام نور

چکیده

امروزه صنعت گردشگری فراتر از یک صنعت، به مثابه پدیده ی پویای جهانی و اجتماعی شناخته شده است. این صنعت در سال های اخیر تأثیرات زیادی بر وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جهان داشته است، که از آن جمله می تواند به اشتغال زایی، ارزآوری، تعادل منطقه ای، کمک به سرمایه گذاری در میراث فرهنگی و بهسازی محیط اشاره کرد. از طرفی دیگر رشد شهرنشینی درجهان و ایران و ازدیاد شهرهای بزرگ و پرجمعیت و شهرک های صنعتی باعث به دور افتادن انسان از طبیعت شده است. چنین پدیده ای به همراه کاهش سطح منابع طبیعی جهان باعث شده که انسان ها روز به روز عطش بیشتری برای دیدار مناطق طبیعی جهان پیدا می کند. رود دره ها از جمله مواهب طبیعی، نزد صاحب نظران به عنوان یک موضوع چند ارزشی برای رسیدن به توسعه پایدار اهمیتی قابل توجه یافت است. بنابراین توجه به صنعت گردشگری در رود دره ها موضوع چند ارزشی برای رسیدن به توسعه پایدار اهمیتی قابل توجه یافته است. بنابراین توجه به صنعت گردشگری در رود دره ها به عنوان یک صنعت پویا و کاربردی که می تواند نقش ارزینده ای در توسعه پایدار داشته باشد یک ضرورت به نظر می رسد. هدف از این مقاله شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه صنعت گردشگری در روده دره کن است. روش تحقیق به کارگرفته شده از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و از تکنیک ANP استفاده شده است. در پایان نیز راهکارهایی جهت افزایش گردشگری در محدوده رود دره کن ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

صنعت گردشگری، توسعه پایدار، رشد شهرنشینی، رود دره کن، تکنیک ANP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.