نقش و تأثیر گاهنامه ها و جشن های ایران باستان در گردشگری فرهنگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES04_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه کیانی سلمی

استادیار گروه جغرافیا و اکوتوریسم، دانشگاه کاشان

مینا زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد اکوتوریسم، دانشگاه کاشان

چکیده

این مقاله خلاصه ای از معرفی جشن های ایران باستان (فروردینگان، نوروز، تیرگان، مهرگانف سده و ...) و گاهنامه ها و تقویم قدیم ایران و نقش و اهمیت آن در گردشگری فرهنگی می باشد. در این پژوهش سعی بر این شده فرهنگ، آداب و رسوم، مراسم و جشن های باستانی کشور عزیزمان ایران که از بزرگترین و پرافتخارترین و کهن ترین دارایی ایران و ایرانیست و متاسفانه برای اکثریت مردم جامعه از جمله دانشجویان، دانش پژوهان و گردشگران ناشناخته مانده و در حال فراموشی است، با استفاده از روش کتابخانه ای و توصیفی تحلیلی، اطلاعات بازنگاری و به صورت خلاصه جمع آوری و در اختیار همگان قرار گرفته و تأثیر و ارتباط آن در صنعت عظیم گردشگری مشخص شود. با حفظ، یادآوری و اطلاع رسانی آن علاوه بر زنده نگه داشتن، می توان این فرهنگ و آئین باستانی ارزشمند و جذاب را در سراسر دنیا منتشر کرد و ابزاری برای جذب و آشنا شدن مردم دنیا به ایران شد. به این ترتیب گردشگران بی شماری را به سوی ایران ترغیب کرد. با برنامه ریزی و مدیریت جهت برگزاری اینگونه جشن ها در سطح ملی و با حمایت بخش دولتی، خصوصی و یاری رسانه ها، می توان عرصه ی واقعی گردشگری ایران زمین را به بهترین نحو، توسعه داده و رونق بخشید.

کلیدواژه ها

گردشگری، فرهنگ، گردشگری فرهنگی، جشن، ایران باستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.