بررسی پتانسیل های گردشگری منطقه خلخال با استفاده از تکنیک SWOT

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدداود سیدی گرمه چشمه

کارشناس ارشد جغرافیای طبیعی، دبیر آموزش و پرورش ناحیه یک اردبیل

چکیده

امروزه صنعت گردشگری یکی از منابع مهم تولید درآمد، اشتغال و ایجاد زیرساخت ها برای رسیدن به توسعه پایدار است. منطقه خلخال یکی از مناطق زیبا و دیدنی استان اردبیل می باشد که علی رغم وجود جاذبه های گردشگری فراوان فاقد امکانات و تسهیلات مناسب برای جذب گردشگران است. از آنجا که برای برنامه ریزی مناسب در زمینه گردشگری نیازمند شناخت قابلیت ها و محدودیت های منطقه هستیم. بنابراین، در این پژوهش سعی داریم که قابلیت ها و محدودیت های توسعه گردشگری در منطقه خلخال و بخش های تابعه را شناسایی و ارائه راهبرها و استراتژی های مناسب جهت توسعه اکوتوریسم را مشخص نمائیم. روش مورد استفاده در این پژوهش، روش توصیفی- تحلیلی است. به منظور جمع آوری اطلاعات و داده های مورد نیاز، از مطالعات کتابخانه ای، بررسی اسناد و همچنین مطالعات میدانی شامل مصاحبه و پرسشنامه استفاده شده و با توجه به اطلاعات به دست آمده به بررسی جاذبه ها، امکانات، خدمات و وضعیت کلی اکوتوریسم و زئوتوریسم از روش SWOT استفاده شده است. یافته های تحقیق، نشان دهنده آن است که منطقه خلخال توانایی های بالایی در زمینه اکوتوریسم از روش SWOT استفاده شده است. یافته های تحقیق، نشان دهنده آن است که منطقه خلخال توانایی های بالایی در زمینه اکوتوریسم و ژئوتوریسم دارد و مناطق گردشگری از ناو، تفرجگاه اندبیل، آبشار نره گر، آبشار نودهف حمام تاریخی نصر، روستای کزج، برندق، غار جلال آباد، غار هفتخانه، آبگرم گرمخانه و جاده رویایی خلخال- اسالم از بهترین جشم اندازهای زیبای منطقه برای توریسم می باشند. ولی با کمبودهایی همچون عدم تبلیغات، نبود مکان ها اقامتی و کمبود امکانات زیربنایی و رفاهی مواجه است.

کلیدواژه ها

گردشگری، اکوتوریسم، ژئوتوریسم، SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.