پرورش قزل آلا رنگین کمان در استخرهای خاکی با آب لب شور تهران، پیکانشهر، باغ گیاه شناسی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF02_364
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره مخیر

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران ،

دانیال اژدری

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران ،

چکیده

آبزی پروری (Aquaculture) عبارتست از پرورش انواع گیاهان و جانوران آبزی در محیط های آبی. برای استفاده بهینه از امکانات می توان جلبکها را در آب شور پرورش دهند و انواع پروتئین ها، اسیدهای چرب و ... را نیز از جلبک ها استخراج کنند. آبزی پروری شامل پرورش در سیستم های مختلف استخری و پرورش در قفس و پرورش در آبهای کم عمق ساحلی می باشد . در سال های اخیر با توجه به بحران آب و افزایش جمعیت و نیاز به پروتئین ، پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در منابع آب های لب شور زیرزمینی یکی از روش های موثر در خصوص تولید بیشتر آبزیان می باشد، در این خصوص از استخرهای خاکی استفاده می شود که آب آنها بیشتر از طریق چاه ها(که دارای اکسیژن پایین و همچنین گرم می باشد) تامین می شود و با بهبود کیفیت آب چاه( بالا رفتن اکسیژن محلول در آب باروش تلاطم ایجاد شده در طی مسیر و همچنین سرد شدن آب ) می توان ماهی قزل آلا را پرورش داد.در این استخر های خاکی با وسعت ۰/۲۵ هکتار برای تولید یک تن ماهی به ۲/۵ لیتر در ثانیه جریان دائم آب نیاز می باشد. در اوایل مهر ماه رها سازی بچه ماهی ها به داخل استخر انجام می شود.در این زمان دمای آب 23 -22 درجه سانتی گراد است و به دلیل حجم زیاد آب اکسیژن فراهم می باشد .دردما، دمای مناسبی برای رشد موجودات زنده در استخر بوده و برداشت ماهی ها در اسفند ماه که مجددا دما افزایش پیدا می کندانجام می شود.

کلیدواژه ها

آبزی پروری، جلبک، پرورش در قفس، قزل آل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.