ارزیابی تزریق پذیری پی سنگی ساختگاه سد شنجور بر اساس مقادیر جذب ویژه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی
- کد COI اختصاصی: CBGCONF02_357
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 670
نویسندگان
استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه خوارزمی تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده
یکی از مهم ترین مسائل در احداث سدهای مخزنی، برآورد تزریق پذیری پی سنگ آن است که مقدمه ای در جهت طراحی پرده آببند می باشد. تا کنون ارزیابی تزریق پذیری بر پایه نتایج آزمایشات فشار آب WPT بوده است، اما این برآورد، تزریق پذیری ویژه تزریق سنگ ها که برای هر نوع سنگ متفاوت می باشد در را نظر نمی گیرد. بنابراین در این مقاله روش جدیدی بر پایه مقادیر جذب ویژه معرفی شده، و سپس با استفاده از آن، تزریق پذیری توده سنگ های ساختگاه سد شنجور مورد ارزیابی قرار گرفته است. مطالعه ای بر که روی مغزه های حاصل از حفاری گمانه های اکتشافی در توده سنگ های پی سنگی در تکیه گاه های سد مذکور انجام گردیده و همچنین بررسی نتایج آزمایشات WPT انجام در شده این گمانه ها و در نهایت محاسبه مقادیر جذب ویژه در گمانه های تکیه گاه چپ و راست، نشان می دهد که پی سنگی در تکیه گاه ها تزریق ناپذیر می باشد.کلیدواژه ها
سد شنجور، تزریق پذیری ، مقدار جذب ویژهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.