کاربرد انواع ترکیبات سل- ژل در میکرو استخراج فاز جامد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF02_326
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین طریک

گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی گرگان، ایران

مازیار احمدی گلسفیدی

گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی گرگان، ایران

چکیده

در دهه اخیر توجه زیاد محققین به بهبود روش های آماده سازی نمونه، سبب ایجاد و معرفی تکنیک های استخراج غیرکلاسیک گشته که از مهمترین آنها میکرو استخراج فاز جامد است.در این بررسی به نانوذرات درساختار س-ژل پرداخته شد تا تأثیرآن بر روی استخراج بررسی شود .در فرآیند تشکیل سل- ، ژل ویسکوزیته محلول به تدریج افزایش یافته به طوری که سل، برای تشکیل ساختمان سخت و متخلخل ژل به هم می پیوندند . این تکنیک باعث ایجاد پیوند شیمیایی بین پوشش فازجامد و سطح ماده نگه دارنده می شود که عامل مهم در پایداری فیبرهای سنتز شده در دماهای بالا و حلال های مختلف می باشد . از معایب فیبرهای سنتی میکرواستخراج فاز جامد،دمای استفاده پیشنهاد شده پایین، ناپایداری و متورم شدن در برابر حلال های آلی و ریختن فاز استخراج کننده نشانده شده بر روی سطح فیبر را می توان نام برد. علت این امر، ضخیم بودن نسبی فاز جامد پوشاننده سطح فیبر و پیوند ضعیف بین این فاز با سطح فیبر به واسطه فیزیکی بودن این پیوندها می باشد که استفاده از تکنیک سل-ژل در تهیه فیبرهای میکرواستخراج می تواند بر این مشکلات غلبه کند.

کلیدواژه ها

سل-ژل ، میکرواستخراج فاز جامد ، نانو ذرات ، فیبر توخالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.