بررسی تاثیر منبع کربن و نیتروژن بر فعالیت آنزیم پروتئاز باکتری Pseudomonas aeruginosa جدا سازی شده از خاک آلوده به نفت خام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF02_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوا قوانینی

دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

هلیا دهگانپور

دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

داریوش مینایی تهرانی

دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

آنزیم های پروتئاز در گروه آنزیمهای هیدرولاز قرار دارند که سبب شکستن پروتئین ها می شوند. امروزه پروتئازها در صنعت دارای کاربرد زیادی هستند به ویژه آنزیم هایی که از باکتری ها بدست می آید. به این خاطر توجه زیادی به آنزیم های پروتئاز باکتریایی که بتواند شرایط سخت دمایی و pH را تحمل کند شده است. معمولا این دسته از آنزیم ها را می توان در باکتری هایی یافت که در محیط هایی با شراط نا متعارف زندگی می کنند. در این مطالعه از خاک آلوده به نفت به عنوان شرایط نا متعارف برای جدا سازی باکتریهای توانا در تولید پروتئاز استفاده شد. از این خاک یک باکتری Pseudomonas aeruginosa جدا سازی شد که دارای پروتئازی با فعالیت بالا بود و خصوصیات این آنزیم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که یهترین منبع نیتروژن و کربن برای ساخت پروتئاز با فعالیت بالا، به ترتیب کازئین و گلوکز است. همچنین نتایج ما نشان داد که پروتئاز این باکتری در دمای 90 درجه دارای فعالیت است، در حالیکه اپتیمم دمای فعالیت آن 50 درجه مشخص شد.

کلیدواژه ها

پروتئاز ،خاک آلوده ،منبع نیتروژن ، باکتری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.