ارزیابی کارائی چهار روش استخراج DNA از باکتری باسیلوس سرئوس با استفاده از PCR

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF02_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام امینی

دانشگاه زابل

فاطمه حدادی

دانشگاه زابل

حسین کمال الدینی

دانشگاه زابل

احمد راشکی

دانشگاه زابل

چکیده

موضوع: جداسازی DNA ژنومی از سلول های باکتریایی از جمله فرآیندهایی است که در اکثر آزمایشگاه های زیستی انجام می گیرد، بدین منظور روش های گوناگون به صورت دستی و کیت ارایه شده است، هرچند که اما این روش ها ممکن است زمان بر و پرهزینه باشند. هدف: در این مقاله جهت دستیابی به روش سریع و کم هزینه استخراج DNA ژنومی باکتری باسیلوس سرئوس چند روش متفاوت استخراج مورد بررسی قرار گرفته است، کارایی روش های استخراج شده بوسیله PCR مورد تایید قرار گرفته است. روش: استخراج DNA به چهار روش رایج جوشاندن، شوک حرارتی، سرنگ و استفاده از کیت استخراج شد و در ادامه جهت بررسی کارایی DNA استخراج شده، تست PCR اختصاصی برای ژن nheD موجود در ژنوم باکتری باسیلوس سرئوس انجام گرفت. دست آورد: بررسی DNA استخراج شده توسط روش های متفاوت نشان داد که محصول بدست آمده با استفاده از کیت دارای بهترین نتیجه از نظر شاخص غلظت (μg/ml) و خلوص DNA (A260/A280) می باشد که قابل مقایسه با نمونه های بدست آمده از روش دستی است. این شاخص ها به ترتیب فاکتور خلوص و غلظت 2/3و 225 برای روش جوشاندن، 1/8 و 415 برای کیت، 1/77 و 90 شوک حرارتی و 2/2 و 80 برای روش استفاده از سرنگ می باشد. در ادامه نتایج PCR انجام گرفته با استفاده از این DNA ها نشان داد که استخراج ژنوم با استفاده از روش های دستی تاثیر بر روی کارایی آن در واکنش زنجیره ای پلیمراز ندارد. از یافته ای این تحقیق می توان نتیجه گرفت اگرچه استخراج با کیت استفاده شده کیفیت بالاتری نسبت به روشهای دستی دارد ولی با درنظر گرفتن زمان و مواد مصرفی به کار رفته در این روش می توان از روش استخراج DNA به صورت جوشاندن و شوک حرارتی با راندمان مناسب برای PCR بهره برد.

کلیدواژه ها

باسیلوس سرئوس، ژنوم باکتریایی، استخراج DNA، واکنش زنجیره ای پلیمراز(PCR)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.