CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه منشایی و محیط تکتونوماگمایی واحدهای آتشفشانی کالکو آلکالن ائوسن در جنوب و جنوب شرقی روستای برونی، جنوب غرب اردستان(اصفهان)

عنوان مقاله: مطالعه منشایی و محیط تکتونوماگمایی واحدهای آتشفشانی کالکو آلکالن ائوسن در جنوب و جنوب شرقی روستای برونی، جنوب غرب اردستان(اصفهان)
شناسه ملی مقاله: CBGCONF02_064
منتشر شده در دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدحسین روشن - کارشناس ارشد پترولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، گروه زمین شناسی
علی خان نصر اصفهانی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، گروه زمین شناسی

خلاصه مقاله:
منطقه مورد مطالعه واقع در جنوب و جنوب شرقی روستای برونی که حاوی سنگهای آتشفشانی با ترکیب آندزیت بازالتی، آندزیت پیروکسن دار، آندزیت، داسیت، ریوداسیت، ریولیت و ایگنمبریت به سن اتوسن و الیگوسن می باشد و یک توده نفوذی که گسترش زیادی در منطقه اردستان دارد آنها را قطع کرده است. سنگ شناسی منطقه نشان می دهد که ماگمای این سنگها دارای دو منشاء شامل گوشته و پوسته سیال هستند و از نوع کالکو آلکالن کمانهای حاشیه قاره می باشند. مطالعه عناصر اصلی سنگ های منطقه از نقطه نظر اندیسهای پترولوژیکی نشان می دهد که این سنگ ها متاآلومینیوس بوده و تحت آلایش پوسته ای قرار گرفته اند. بر اثر عملکرد شیمیایی بین محلول گرمایی و سنگ های میزبان آتشفشانی، محلول های گرمایی نفوذ یافته در سنگ های آتشفشانی به سنگ های اطراف سیلیس و برخی عناصر همچون Zn, Ba را تراوش داده و کلسیم، منیزیم و آهن را از سنگ های اطراف به درون خود کشیده و باعث تراوش جانبی گردیده است.

کلمات کلیدی:
ماگما، آتشفشانی، کالکو آلکالن، اردستان، آندزیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/452404/