اثر حفاظتی سلنیت سدیم و ویتامین E بر آنزیم های کبد موش های صحرایی تیمار شده با سیکلوفسفاید

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 895
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده خانعلی زاده

گروه زیست شناسی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی جهرم، ایران

محمود نجفیان

گروه زیست شناسی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی جهرم، ایران

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی اثر حفاظتی سلنیت سدیم و ویتامین E بر آنزیم های کبد موش های صحرایی تیمار شده با سیکلوفسفامید می باشد. در این پژوهش تجربی از 42 موش صحرایی استفاده شد. گروه CO دارویی دریافت نکرد. گروه SA روزانه 0/2 ml سرم فیزیولوژی دریافت کردند. گروه 1mg/kg-B.W. SN سلنیت سدیم دریافت کردند. گروه 200mg/kg-B.W. VE ویتامین E دریافت کردند. گروه 5mg/kg-B.W. CP سیکلوفسفامید دریافت کردند. گروه های CP-SN و CP-VE یکبار در روز 5mg/kg-B.W سیکلوفسفامید و به ترتیب مقادیر 1mg/kg-B.W سلنیت سدیم و 200mg/kg-B.W ویتامین E دریافت کردند. فعالیت آنزیم های کبدی در گروه های SN، SA و VE نسبت به گروه CO تفاوت معناداری نداشت اما فعالیت آنزیم ها در گروه CP نسبت به سایر گروه ها افزایش معنی داری داشت. سیکلوفسفامید باعث افزایش فعالیت آنزیم های کبدی می گردد. بنابراین استفاده از ویتامین E وسلنیت سدیم به منظور کاهش اثرات سمی ناشی از مصرف سیکلوفسفامید در بیماران سرطانی توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

ویتامین E، سلنیت سدیم، سیکلوفسفامید، آنزیم های کبدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.