بررسی تاثیر نوع اسید و افزاینده بر لیچینگ اهن از لجن کنور تور ذوب اهن اصفهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و صنعت سبز
  • کد COI اختصاصی: HEGI01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم محمودیان

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی معدن ، دانشگاه صنعتی اصفهان

علی احمدی

استاد یار ،دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اصفهان

مجید رفیعی

کارشناس امور پژوهش و فناوری ، شرکت سهامی ذوب اهن اصفهان

حسین جعفری

کارشناس امور پژوهش و فناوری ، شرکت سهامی ذوب اهن اصفهان

چکیده

همراه با تولید اهن فولاد ، مقادیر قابل توجهی باطله جامد به شکل غبار و لجن تولید می شود . امروز ه در اکثر کشور های صنعتی غبار و لجن حاصل از تولید اهن و فولاد جزءپسماند های خطر ناک محسوب می شود ، زیرا عناصر سمی از جمله فلزات سنگین را همراه دارد. مسائل و مشکلات زیست محیطی مربوط به دفع کردن لچن کئورتور و همچنین پتانسیل بالای لجن ، بازیابی و جداسازی اهن از لجن کئورتور را به یک ضرورت تبدیل کرده است . در این مقاله لیچینگ اهن از لجن کئورتور ذوب اهن اصفهان با اسید سولفوریک ، مخلوط اسید سولفوریک و سدیم کلرید ، اسید کلریدریک و اسید نیتریک بررسی شد ه است .ازمایش ها درون یک ظرف سر بسته که درون حمام اب با دمای ثابت قرار گرفته انجامم شده اند . ازمایش ها در دمای 70،80 و 90درجه سانتی گراد با اسید به غلظت 2 مولار و درصد جامد 10%،15%،و 20%انجام شده اند . در زمان های مختلف از پالپ نمونه برداری و غلظت اهن در نمونه ها تعیین شده است . نتایج نشان دادند که اسید سولفوریک اهن موجود در لجن را بهتر لیچ می کند . یازیابی اهن درلیچینگ با سولفوریک اسید پس از 120 دقیقه به بیش از 90% می رسد .

کلیدواژه ها

لچینگ اسیدی ، بازیابی اهن ،لجن کئورتور ،ذوب اهن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.