علت شناسی قتلهای قبیله ای در پرتو نظریه همبستگی اجتماعی در استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی آینده پژوهی،علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: NCFHD01_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، دانشکده حقوق،گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایرا

سیدمهدی احمدی موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، دانشکده حقوق،گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایرا

چکیده

قتل و پایان دادن به حیات انسان ها آن هم به صورت عمد، یکی از مهم ترین عواملی است که امنیت فردی و اجتماعی جامعه را به مخاطره می اندازد و خسارت های مادی و معنوی فراوانی به جامعه وارد می سازد . ریش سفیدان و بزرگان طایفه به رفع آن مشکل خواهند پرداخت و رابطه صلح و دوستی را بین طوایف مورد اختلاف برقرار می سازند . اما وضعیت زمانی بحرانی خواهد شد که خود ریش سفیدان و بزرگان بخواهند با کینه و رشمنی بر این اختلاف دامن بزنند آن موقع است درگیری سطح وسیع تری پیدا نموده و دامن آن گسترده تر خواهد شد به گونه ای که طوایف و قبایل مختلفی را درگیر در این قضیه خواهند کرد و این خود رفته رفته به نزاع دسته جمعی تبدیل شده که سطح آن به شهرها و روستاهای اطراف هم کشانده خواهد شد آن وقت است که امنیت عمومی از افرادسلب شده و زندگی با نوعی رعبو ترس همراه خواوهد شد . با توجه به تاثیر روانی قتل در جامعه قبیله ای استان سیستمان و بلوجستان، محقق بر آن شد تا پژهشی در حصوص علت شناسی قتل های قبیله ای در پرتو نظریه همبستگی انجام دهم روش پژوهش ، توصیفی - تحلیل است و از میان سران و ریش سفیدان 12 طایفه درگیر با همدیگر به صورت تصادفی 86 نفر انتخاب شدند . ابزار پژوهش تنظیم پرسشنامه محقق ساخته ای است با پاسخ های هار گزویه ای توزع گردید . پس از جمع آوری پرسشنامه دادهها به صورت توصیفی بررسی ، تجزیه و تحلیل شد . که نتایج حاصل از ارزیابی پاسخ به سولاات نشانگر آن است که عصبیت قومی ،دسترسی آسان افراد طوایف به سلاح و واگذاری بی رویه سلاح به طوایف توسط بعضی ارگان های نظامی و امنیتی ، قاجاق مواد مخدر ، گروکان گیری و نبود کارآیی و بازدارندگی مجازات مقرر در قانون و عدم مراجعه مردم جهت پیگیری پروندههای قتل به مراجع قضای از عواملی هستند که تاثیر فوق العاده بر وقوع قتل های قبیله ای دارند .

کلیدواژه ها

امنیت اجتماعی ، جرم قتل های قبیله ای ، ریش سفیدان ،عصبیت قومی ، همبستگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.