روندیابی سیلاب رودخانه مرگ با استفاده از تکنیک تلویحی چهارنقطه ای روش تفاضل محدود
- سال انتشار: 1380
- محل انتشار: سومین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: 240_4921421375
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1463
نویسندگان
کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی
چکیده
روشهای روند یابی سیلاب به دو گروه روشهای تقریبی و روشهای دقیق قابل تقسیم هستند . روشهای تقریبی که عمدتًاروشهای هیدرولوژیکی می باشند، به دلیل سادگی استفاده وقابل انجام بودن اکثر آنها با دست درگذشته به طور وسیعی به کاربرده می شده اند، اما امروزه روشهای دقیق که مبتنی بر حل مفصل معادلات کامل جریانات ناپایدار غیر یکنواخت به تدریج تغییر یابنده(معادلات سنت –ونانت)می باشند، در حال تکامل وبه نتیجه رسیدن هستند . در این تحقیق صورت کامل این معادلات که از نوع دیفرانسیل جزئی غیر خطی هیپربولیک می باشندوهیچ راه حل تحلیلی ریاضی ندارند،با استفاده ازروش تفاضل محدود وبابه کار بردن تکنیک حل تلویحی چهارنقطه ای حل می شوند . ازطریق مق ایسة نتایج به دست آمده از روش روندیابی پیشنهادی با مسئله واقعی فوق و همچنین با روشهای دیگر،کارائی این روش اثبات میگردد . انجام روند یابی سیلاب با روش پیشنهادی در این تحقیق با استفاده از برنامه کامپیوتری که اختصاصًا برای اثبات صحت روش مورد استفاده نگارنده نوشته شده است، انجام گردیده است . روش به کار برده شده در این تحقیق مشکلات پایداری عددی و اجبار در به کار بردن گامهای زمانی کوچک که روشهای صریح شدیدًا به آن دچار هستند را ندارد در عوض ثابت شده است، که این روش همگرائی سریع و کارائی مناسب و انعطاف پذیری زیادی د ر به کاربردن در شرایط پیچیدة هندسی -هیدرولوژیکی-توپوگرافیکی کانالهای بامقطع نامنظم وطبیعی دارد . این روش برای گامهای زمانی طولانی پایدار است، سریع است وبه خوبی برای کاربردهای مهندسی مربوط به جریانهای با مدت طولانی و ریچهای طولانی کانال با هندسة پیچیده تطبیق می کند.کلیدواژه ها
روندیابی سیلاب ، معادلات سنت ونانت ، روش تفاضل محدود ، تکنیک تلویحی چهار نقطه ایاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.