بررسی تأثیر تداوم انتخاب حسابرس بر عدم تقارن اطلاعاتی شرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MNGTCONF03_307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1090
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا عسکری حسن آبادی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی،واحد فسا،گروه حسابداری ،ایران

فرهاد جابرزاده

گروه حسابداری، واحد خرم آباد،دانشگاه آزاد اسلامی،خرم آباد ،ایران

منوچهر خرمین

مدرس مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد جناح ،گروه حسابداری،ایران

عباس اسفندیاری زاهدانی

مدرس مدعو دانشگاه آزاد اسلامی،واحد فسا ،گروه حسابداری ،ایران

چکیده

در این تحقیق، نقش متغیر مستقل تداوم انتخاب حسابرس بر متغیر وابستهی اختلاف فیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام موردمطالعه قرار گرفته است. تداوم انتخاب حسابرس موجب افزایش شناخت حسابرس و اعتماد صاحبکار نسبت به حسابرس خود میشود. در اینپژوهش اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام معیاری برای سنجش عدم تقارن اطلاعاتی است جامعهی آماری مورد مطالعهی این تحقیق،کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سالهای 1333 تا 1331 است. برای بررسی و آزمون فرضیهها از تحلیل رگرسیون استفاده شده است فرضیهی اول این تحقیق مبنی بر وجود رابطهی منفی و معنادار بین تداوم انتخاب حسابرس و عدم تقارن اطلاعاتی تایید شده است. نتایج به دست آمده از تحقیق از وجود رابطهی معنادار بین تداوم بلند مدت انتخاب حسابرس و اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام پشتیبانی کرده است.. از طرف دیگر نتایج این تحقیق نشان داد که عدم تقارن اطلاعاتی برای شرکتهایی که از خدمات بلندمدت حسابرسی)تداوم بلندمدت انتخاب حسابرسی( استفاده میکنند در مقایسه با شرکتهایی که به نسبت از خدمات حسابرسی کوتاه مدتتری استفاده میکنند کم-تر است.

کلیدواژه ها

کیفیت حسابرسی، تداوم انتخاب حسابرس، عدم تقارن اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.