ارزیابی شاخصهای معیار خاک در محیط GIS و بررسی وضعیت بیابانزایی مطالعه موردی: جنوب شرق زاهدان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره پژوهشی کاربرد علوم نوین در مطالعات جغرافیایی ایران
  • کد COI اختصاصی: IGIS01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا خانی بندانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه شاهرود

هادی جعفری

استادیار دانشکده علوم زمین دانشگاه شاهرود

عباس کفاش

کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی استان سیستان و بلوچستان

چکیده

پدیده بیابانزایی با مشکلات ناشی از آن بیشترین نمود عینی را بر خاک به جا میگذارد، بنابراین اگر به طریقی بتوان تغییرات ایجاد شده در خاک را مورد ارزیابی قرار داد شدت بیابانی شدن منطقه مشخص میشود. در این مطالعه، شاخصهای عمق خاک، بافت خاک، درصد سنگریزه عمقی و هدایت الکتریکی برای بررسی معیار خاک جهت ارزیابی شدت بیابانزایی در جنوب شرق زاهدان میرجاوه انتخاب شده است. نقشههای مربوط به این پارامترها در محیط نرم افزارArc GIS10 تهیه و ارزشگذاری شده است. با توجه به شاخصهای مورد مطالعه در این منطقه، شاخص بافت خاک با ارزش عددی3/89 بیشترین تاثیر را در افزایش کلاس کیفیت خاک داشته است. شاخصهای عمق خاک، هدایت الکتریکی و درصد سنگریزه عمقی نیز به ترتیب دارای ارزش عددی3/68و2/86و2/71 هستند. در مجموع وضعیت کیفیت خاک در منطقه مورد مطالعه در کلاس شدید3/09 بیابانزایی قرار گرفته است که نشاندهنده پتانسیل تأثیر بالای آن بر بیابانزایی در منطقه میباشد

کلیدواژه ها

بیابانزایی، کیفیت خاک، IMDPA ، GIS ، زاهدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.