بررسی ساختار جغرافیایی راشLipsky Fagus orientalis در جنگلهای خزری توسط میکروساتلایتهای کلروپلاستی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI04_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین صالحی شانجانی

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

جوزپه جوانی وندرامین

موسسه ژنتیک گیاهی

چکیده

در پژوهش حاضر گوناگونی هاپلوتیپی درون و میان جمعیتی راش (Fagus orientalis Lipsky) توسط 9 میکرو ساتلایت کلروپلاستی مطالعه گردید. بر اساس دو میکرو ساتلایت کلروپلاستی پلی مورفیک، گوناگونی ژنتیکی در 176 درخت از 13 جمعیت راش مستقر در سرتاسر گستره پراکنش طبیعی راش (6 منطقه) بررسی شد 2 و 6 آکل با طول متفاوت به ترتیب در لوکوسهای ccmp4 و ccmp7، مشاهده گردید که بر اساس ترکیبهای مختلف آکل های مزبور، 10 هاپلوتایپ شناسایی شد. توزیع هاپلوتیپها تمایز قابل ملاحظه ای را با ساختار جغرافیایی مشخص (Fst=80%) نشان دادند. طبق آزمون واریانس مولکولی (AMOVA) پنجاه و دو درصد از گوناگونی کل میکروساتلایتهای کلروپلاستی به اختلافات میان منطقه ای، 28% به تفاوتهای میان جمعیتی و 20% به اختلافات درون جمعیتی تعلق دارد. شواهد حاکی از این است که فاصله جغرافیایی مهمترین عامل تمایز جمعیتی در راش است. چنین الگویی از گوناگونی بخشی ناشی از گستره پراکنش طبیعی بالای راش و وجود شیب در عوامل جغرافیایی می باشد. غنای هاپلوتیپی بالا در جمعیتهای غربی تأکیدی بر این فرضیه است که سمت و سوی گسترش راش در جنگلهای خزری از غرب و به شرق می باشد.

کلیدواژه ها

Fagus orientalis Lipsky، جنگلهای خزری، ایران، میکروساتلایت، AMOVA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.