تاثیر ویژگی های شرکت بر کیفیت سود در شرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های کاربردی حسابداری،مدیریت اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: NCARA01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه علمشاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد، واحد گرگان، پردیس علوم و تحقیقات گلستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ایران

منصور گرکز

گروه حسابداری، واحد علی آباد، دانشگاه آزاد اسلامی علی آباد، ایران

علیرضا حسن ملکی

گروه حسابداری، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز، ایران.

چکیده

سود حسابداری و اجزای آن از جمله اطلاعاتی است که در هنگام تصمیم گیری توسط افراد مدنظر قرار داده میشود. سود حسابداری نشانهای است که موجب تغییر باورها و رفتار سرمایهگذاران میشود . کیفیت سود میتواند در گزارشگری مالی اطمینان سرمایهگذاران را در بازارهای مالی تحت تاثیر قرار دهد. در طول سه دهه اخیر بحث کیفیت گزارشگری مالی مورد توجه خاص پژوهشگران قرار گرفته و تلاش بر این بوده است که با دست یافتن به یک روش منطقی و معتبر، کیفیت سود مورد ارزیابی قرار گرفته و عوامل تاثیرگذار بر آن شناسایی شود با توجه به این مطالب این سوال مطرح می شود که بین ویژگی های شرکت و کیفیت سود چه رابطه ای وجود دارد؟؟؟ هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر ویژگی های شرکت بر کیفیت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده است. ویژگی های شرکت شامل بحران مالی، ساختار مالکیت، ویژگی های حسابرس و استراتژی تجاری بوده و معیارهای کیفیت سود شامل پایداری سود، قابلیت پیش بینی سود و هموارسازی سود بوده است. برای آزمون فرضیه ها تعداد 123 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1387 الی 1392 انتخاب شد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ نوع جمع آوری داده ها از نوع تحقیقات کاربردی بوده است. نتایج نشان داد که متغیرهای بحران مالی، ساختار مالکیت و استراتژی تجاری با کیفیت سود رابطه معناداری داشته و ویژگی های حسابرس با هیچ یک از معیارهای کیفیت سود رابطه معناداری نداشته است.

کلیدواژه ها

بحران مالی، ساختار مالکیت، استراتژی تجاری، پایداری سود، قابلیت پیش بینی سود وهموارسازی سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.