مدل سازی ریاضی رسوب دهی رودخانه (مطالعه موردی: رودخانه زارم رود)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED04_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2040
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم بابایی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسن گلمایی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

میرخالق ضیاء تبار احمدی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سپیده ابراهیمی

کارشناس ارشد سازه های آبی مهندسین مشاورمهاب قدس

چکیده

شبیه سازی تغییرات مقاطع عرضی و رسوب دهی در دوره های زمانی معین مهمترین موضوع در مهندسی رودخانه است . تغییر مکانی رسوبدهی، تهنشینی رسوب و فرسایش را سبب می شود . مطالعه رسوب دهی و تغییرات آبراهه ممکن است توسط مدل فیزیکی ، مدل ریاضی و یا هر دو انجام شود . مدل های ریاضی آبراههایی فرسایشپذیر همگام با گسترش مطالعات فیزیکی فرآیندهای رسوب و روشهای محاسبه مربوط به آن گسترش یافت . در این مقاله رسوبدهی درشت دانه ( ماسه و شن ) با استفاده از مدلسازی ریاضی تغییرات فاصلهایی و زمانی خصوصیات رسوب در رودخانه زارم رود و برای اثرات سیلاب با دوره بازگشتهای مختلف 100 ، 50 ، 25 ، 10 ، 5 و 200 ساله انجام شد . نتایج شبیهسازی جهت تعیین بازههایی از رودخانه که در معرض فرسایش و رسوبگذاری هسنتد مفید میباشد . نتایج نشان داد که برای سیلی با دوره بازگشت 200 سال رودخانه زارم رود بیشترین رسوبدهی را در کیلومتر 0/42 از پایین دست داشته است و طبق مدل ، مقدار رسوبدهی در این نقطه برابر 63000 تن و در پایین دست 26300 تن محاسبه شده است و به همین ترتیب با دوره بازگشت های کمتر مقدار رسوب دهی کمتر شد . همچنین متوسط قطر ذارت برای مقاطع مختلف ، رقوم سطح آب برای سیلابهای با دوره بازگشت مختلف و تغییرات در پروفیل عرضی رودخانه محاسبه و رسم گردید .

کلیدواژه ها

مدل ریاضی،رسوب دهی،رودخانه زارم رود، فرسایش،رسوب گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.