ترجیح یک فضای پیاده مدار الگویی جدید در توسعه فضاهای شهری پیاده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CONFUCIAN01_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 698
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عمیدالاسلام ثقه الاسلامی

عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

اسماعیل کلاته رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

امروزه هدف از بررسی ترجیحات محیطی در طراحی فضاهای شهری تعیین و مشخص کردن شاخص ها و معیار هایی است که از طریق آن ها بتوان به طراحی فضای شهری با توجه به خواسته ها و نیاز های واقعی شهروندان و استفاده کنندگان از فضادست یافت. در واقع از این طریق می توان مشارکت مردم را در طراحی فضاهای شهری متناسب با خواسته آنها جلب نمود و در صورت لزوم به ترمیم و احیاء فضاهای شهری اقدام کرد. اما در این بین این نکته حائز اهمیت است که توجه به تمام ترجیحات مردم در در رابطه با فضای شهری که موجب رضایتمندی تمام مردم از فضای شهری شود امری سخت و در صورتمحال نبودن بسیار مشکل خواهد بود لذا می توان یکی از کیفیت های طراحی شهری را در ارتباط با مبحث ترجیحات محیطی بهره برداران از فضا مورد بررسی قرار دارد. از این رو در این پژوهش کیفیت پیاده مداری برای و ترجیحات مردم نسبت به این کیفیت انتخاب شده است. در این پژوهش ابتدا با معرفی شاخص های یک پیاده راه مطلوب به شناخت و معرفی این کیفیت هاپرداخته می شود و در رابطه با بحث پیاده مداری با ارائه یک الگوی مفهومی از پیاده مداری به بررسی نظریه ترجیحات محیطی و بست آن با توجه به ترجیحات مردم از یک فضای پیاده اقدام می شود. که در انتها الگوی ترجیح یک فضای پیادهمدار ، که الگویی جدید در این حوزه می باشد در قالب مدلی مفهومی ارائه می شود همچنین جدولی نیز در رابطه با آن ارائه می شود . این مدل مفهومی از ترجیح یک فضای پیاده مدار می تواند به عنوان الگویی کلی در زمینه توسعه فضاهای پیاده مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

ترجیحات محیطی ، پیاده مداری ، ترجیح یک فضای پیاده ، شاخص های یک فضای پیاده مدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.