ارزیابی رفتار لرزه ای دیوارهای برشی کوپله بتنی با تیر همبند فولادی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: CONFUCIAN01_143
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2161
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، گروه ارشد سازه، ملایر، ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، گروه ارشد سازه، ملایر، ایران.
چکیده
دیوار برشی، سازه ای است که در برابر بارهای جانبی مقاومت می نماید. موقعیت قرارگیری به همراه نیازهای تاسیساتی، باعث ایجاد بازشوهایی در ارتفاع دیوار شده، آن را به دو دیوار که توسط تیرهای رابط )همبند( در طبقات متصل می شوند، تبدیلمی نماید. اجرای تیرهای همبند بتنی به خاطر آرماتورهای قطری مشکل و پر هزینه بوده، لذا جایگزین آن تیر همبند فلزی می باشد. که به این نوع سیستم سازه ای، سیستم دیوار برشی کوپله با تیر همبند فولادی گویند. محل تشکیل مفاصل پلاستیک در سازه ها، در عملکرد غیر ارتجاعی آن تاثیر بسزایی دارد. تیر همبند در دیوار برشی کوپله به عنوان خط اول دفاعبوده و همچون فیوز عمل می نماید و اولین مفاصل پلاستیک در آن تشکیل می شود. بسته به طول این تیر، دو نوع تسلیم خمشی یا برشی ممکن است در آن اتفاق بیافتد. در این تحقیق سه مدل سه، هفت و 21 طبقه از دیوار برشی کوپله با تیرهمبند فولادی توسط نرم افزار اپن سیس تحت آنالیز های پوش اور، تاریخچه زمانی و رفت و برگشتی غیر خطی قرار گرفته و رفتار لرزه ای تیر های پیوند فلزی که با توجه به طول آنها دچار تسلیم خمشی می شوند بررسی و ارزیابی شده است. نتایج این مقاله نشان دادندکه در کلیه قابهای سه، هشت و 21 طبقه، به علت تسلیم خمشی مقطعI شکل، منحنی هیسترزیس مربوطبه بال منظم تر و چاقتر از منحنی مربوط به جان می باشد که گواه این امر است که در تسلیم خمشی در هر رفت و برگشت انرژی در بال بهتر از جان تلف می شود. همچنین این قابها تحت زلزله های اعمال شده دارای تغییر شکل خمشی هستند.کلیدواژه ها
دیوار برشی کوپله، تیر همبند فولادی، رفتار غیر ارتجاعی، آنالیز تاریخچه زمانی، اپن سیسمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.