ارزیابی عملکرد لرزهای سیستم دوگانه قاب خمشی فولادی و دیوار برشی بتنی درزمین لرزههای حوزه نزدیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CONFUCIAN01_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل خلجی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت

آزیتا اسعدی

استادیار، دانشکده عمران دانشگاه یزد

چکیده

مطالعه رکورد زلزلههای اخیر بیانگر این موضوع میباشند که زلزلههای حوزه نزدیکد دارای تفاوت درویژگیهای لرزهای با زلزلههای معمول می باشند. عمده این تفاور در اثر پدیده جهت پذیری پیش روند درزلزله های حوزه نزدیک میباشد. این پدیده هنگامی رخ میدهد که سیختگی سل به سمت ساختگاه گسترش یافته و جهت لغزش گسل نیز به سمت ساختگاه باشد. ویژ گی مهم این پدیده تجمع انرژی در یک بازه زمانی کوتاه که سبب شکل گیری امنه بلند، شکل پالس مانند و مدر دوام کوتاه در تاریخچه زمانی نگاشت زلزله میباشد. این پدیده باعث می شود مؤلفه عمود بر گسل در نگاشتهای ثبت شده در نزدی گسل، دارای پالسهایی با پریود بلند در نگاشت سرعتباشند. بدیهی است تحلیل پارامترهای پاسخ دینامیکی تحت رکوردهای حوزه نزدیک به سبب تفاوتهای اساسی که اشاره شد، امری ضروری در حوزه بررسی عملکردی و طراحی سازهها دارد. در این مقاله عملکرد سیستم دو گانه قاب خمشی و دیوار برشی بتنی در ساختمانهای میانمرتبه و بلند مرتبه تحت رکوردهای حوزه نزدیک با استفاده ازمعیارهای لرزهای آییننامه FEMA356ATC40 و دستور بهسازی لرزهای ایران مورد ارزیابی قرار گرفته است .

کلیدواژه ها

رکوردهای حوزه نزدیک، سیستم دو گانه قاب خمشی و دیوار برشی بتنی، جهت پذیری پیش رونده، تحلیل دینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.