مقایسه باربری لرزه ای فونداسیون های کیسون مکشی و شمع تکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در علوم ،مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSOECE03_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز گتمیری

استاد دانشکده فنی، دانشگاه تهران

بابک سالاریه

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشکده فنی دانشگاه تهران

سهیل حسین زاده

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشکده فنی دانشگاه تهران

چکیده

امروزه جهان رویکردی به سوی انرژی های پاک و تجدیدپذیر دارد و در راستای حذف انرژی فسیلی حرکت می کند. انرژی باد، محیطی رقابتی برای دیگر انواع سوخت ایجاد کرده است که باعث کاهش هزینه ها در تولید انرژی های تجدید پذیر و روی آوردن و ترجیح این انرژی بر دیگر انواع آن می شود. در نهایت، گسترش این صنعت، یک پیشرفت تکنولوژیک در رسیدن به اهداف آینده در زمینه های انرژی و محیط زیست محسوب می شود. بحث طراحی سازه و پی این توربین ها از مسائل بحث برانگیز این صنعت بوده و پی های گوناگونی جهت استفاده در این سازه های دریایی ارئه و اجرا شده اند که از متداول ترین آن ها می توان به شمع تکی (مونوپایل) و پی کیسون مکشی اشاره کرد. بستر های مناسب برای ساخت توربین های بادی تحت عوامل محیطی مختلف دریا مانند باد و موج می باشند. ضمنا بسیاری از این دریاها در مناطق لرزه خیز بوده که تحت اثر بارگذاری تصادفی زلزله قرار می گیرند. در این مقاله با مدلسازی غیر خطی دو نمونه فونداسیون شمع تکی و پی کیسون مکشی و تحلیل آن به روش اجزاء محدود به وسیله نرم افزار آباکوس سعی شده تا پاسخ بستر و فونداسیون تحت اثر بارگذاری های محیطی باد، موج و زلزله مورد مطالعه قرار گیرند تا در نهایت قدمی در راستای بهبود روش طراحی و کاربری بهینه توربین های بادی در دریا برداشته شود.

کلیدواژه ها

ژئوتکنیک دریایی، توربین بادی، فراساحل، شمع تکی، پی کیسون مکشی، پاسخ لرزه ای خاک، اندرکنش خاک- سازه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.