رقابتدر بازار، مدیریت سود و تداوم سودآوری شرکتهایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد،مدیریت،حسابداری با رویکرد ارزش آفرینی
  • کد COI اختصاصی: MAVC02_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا محفوظی

استادیارگروه مدیریت، دانشکده ادبیاتو علوم انسانی، دانشگاه گیلان

سینا خردیار

استادیارگروه حسابداری، دانشکده مدیریتو حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

مهسا حیدری پور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حسابداری موسسه آموزش عالی کوشیار رشت

چکیده

در این پژوهش رابطه میان پایداری سود با مدیریت سود و پایداری سود با رقابت در بازار مورد بررسی قرار گرفته و در این راستا به جنبههای هموارسازی سود و رقابت در بازار شرکت ها توجه شده است. آزمون فرضیه ها از طریق مدل سازی رگرسیون مقطعی و توسط تحلیل رگرسیون انجام شده است. قلمرو مکانی تحقیق شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و قلمرو زمانی تحقیق بازه زمانی میان سال های 1388 لغایت 1392 میباشد. جامعه آماری تحقیق پساز اعمال محدودیتها، 81 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی تحقیق میباشد. جهت تعیین میزان هموارسازی سود شرکتها، از روش برآورد اقلام تعهدی اختیاری با استفاده از مدل جونز استفاده شد. میزان رقابت در بازار هم با استفاده از رابطه هرفیندال- هیرشمن محاسبه شده است و پایداری سود شرکتها نیز از طریق مدل رگرسیونی نرخ بازده دارایی ها که ضریب بتا در آن بیانگر پایداری سود بوده و از تحقیق هیلی و همکاران ( 2014 ) استخراج شده، بدست آمده است [ 1]. نتایج تحقیق حاکی از این بود که پایداری سود شرکتهای با مدیریت سود بالا بیش از پایداری سود شرکتهای با مدیریت سود پایین است. بنابراین مدیریت سود بر پایداری سود تأثیر مثبتو معنیداری دارد. همچنین تاثیر رقابتدر بازار نیز بر پایداری سود نیز مثبتو معنیدار است. در نتیجه به نظر می رسد که با افزایش رقابت در بازار شرکتها و همچنین اعمال مدیریت سود بالاتر، پایداری سود نیز افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

مدیریت سود، پایداری سود، رقابتدر بازار محصول، رقابتدر بازار کار و بازده دارایی ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.